Verzekeraar Markel huurt in Delftse Poort naast Rotterdam Centraal

De internationale verzekeraar Markel Insurance SE huurt de twee bovenste verdiepingen van de Delftse Poort in Rotterdam.

CBRE Investment Management voegt de twee hoogste verdiepingen samen om Markel te huisvesten op ruim 1400 m2. De verzekeraar huurt verdieping 38 en 39 in de hoogste toren van het gebouw. Markel is nu nog gehuisvest aan de Westerlaan in het Scheepvaartkwartier in Rotterdam.

CBRE IM heeft voor de komst van Markel een omvangrijke verbouwing uitgevoerd om zo twee unieke kantoorvloeren te creëren die volledig aansluiten bij de wensen van de nieuwe huurder waarin veel aandacht is uitgegaan naar de onderlinge connectie tussen de beide verdiepingen.  Om de huisvesting van Markel te faciliteren heeft CBRE IM de voormalige archiefvloer op verdieping 39, door middel van een spectaculaire vide met een interne trap, verbonden met verdieping 38.

Op verdieping 22 en 23 van Toren B wordt momenteel een vergelijkbare verbouwing uitgevoerd. Deze twee vloeren van in totaal 1.460 m2 kantoorruimte worden in juni 2023 opgeleverd en zijn nog beschikbaar voor de verhuur.

Een vergelijkbare situatie deed zich onlangs voor bij het huisvesten van Shell Downstream Commercial in Delftse Poort. Ook Shell wilde gehuisvest zijn op goed met elkaar verbonden kantoorvloeren. Om deze behoefte in te vullen wordt momenteel een bijna 14 meter lange luchtbrug aangebracht tussen de hoogbouw aan de Weena-kant en de laagbouw in het middenblok tussen de twee kantoortorens.

Markel Insurance SE – Branch Netherlands is gespecialiseerd in zakelijke niche-verzekeringen zoals Beroeps-, Bestuurders- en Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekeringen, schadeverzekering voor werknemers en cyberverzekeringen.

Management. Verhuurder is bij de totstandkoming van de huurovereenkomst begeleid door De Mik Real Estate Partners in collegiale samenwerking met CBRE.

Markel Insurance SE is bij het gehele huisvestingstraject begeleid door Schaub & Partners Bedrijfshuisvesting, Projectinrichter Desque en UP Architecture zijn aangesteld om een moderne en aantrekkelijke kantooromgeving te creëren.

Scroll naar boven