Verwelius bouwt 123 woningen in Zwammerdam

De gemeente Alphen aan den Rijn en Verwelius Holding hebben hun handtekening gezet onder de anterieure overeenkomst voor 123 woningen in Zwammerdam.

Het terrein was voorheen in gebruik met zorgwoningen voor cliënten van zorginstelling Ipse de Bruggen. Deze cliënten zijn verhuisd naar nieuwe woningen elders op het terrein van de zorginstelling. Het is de bedoeling dat het landgoed Hooge Burch van Ipse de Bruggen en het dorp meer met elkaar verbonden worden. Hier is bij de gebiedsontwikkeling ‘De Verbinding Zwammerdam’ dan ook rekening mee gehouden.

Verwelius Development heeft een plan ontwikkeld met koop- en huurwoningen voor diverse doelgroepen in de vorm van appartementen en eengezinswoningen. De 88 eengezinswoningen variëren in grootte en architectuur zodat de doorstroming in het dorp bevorderd wordt. De 35 2- en 3-kamerappartementen zijn allemaal goed toegankelijk met een lift en bieden kansen voor starters, kleine gezinnen en senioren. In het plangebied komen 25% sociale, en 10% middeldure huurwoningen. Vanuit de dorpsraad is veel input gegeven om het plan te optimaliseren en goed te laten aansluiten bij de behoefte van diverse doelgroepen.

Verwelius is ontwikkelaar die in het verlengde hiervan ook bouwt, belegt, beheert en financiert.

De komende maanden werkt 4D Architecten het ontwerp verder uit. Naar verwachting kunnen de eerste woningen in Q3 2022 gefaseerd in verkoop gaan.

Scroll naar boven