Vertrek NautaDutilh uit Rotterdam dreigt

Pas sinds 2016 is het hoofdkantoor van NautaDutilh gevestigd in FIRST Rotterdam tegenover Rotterdam Centraal. Toch dreigt na 300 jaar een verhuizing van de op één na grootste advocatenfirma van ons land naar uitgerekend de Amsterdamse Zuidas. 

De geschiedenis van NautaDutilh gaat terug tot 1724, toen Adriaen Schadee een notariskantoor startte in Rotterdam. Na tal van samensmeltingen van notaris- en advocatenkantoren in Rotterdam en Amsterdam ontstond in 1990 de huidige firma, met behalve in Maasstad ook nog kantoren op de Zuidas, in Brussel, Londen, Luxemburg en New York. 

Maarsen Groep

Begin 2016 verhuisde NautaDutilh, toen al gevestigd op het Weena, naar het even verderop gelegen FIRST Rotterdam waar het de 22ste tot en met de 30ste etage betrok. Met 10.000 m2 is de advocatenfirma één van de grootste huurders van het kantoorgebouw,  een gezamenlijke, duurzame ontwikkeling van Maarsen Groep en Rabo Vastgoedgroep en eigendom van Union Investment.

Het gebouw dat medio 2016 is opgeleverd beschikt over een BREEAM Excellent certificaat en omvat circa 40.000 m² kantoorruimte. Behalve NautaDutilh huren onder meer Robeco, Cushman & Wakefield, Rabobank en DHB Bank in het gebouw.

Adviesaanvraag bij OR

Discussie over een verhuizing van het hoofdkantoor van NautaDutilh naar Zuidas, waar het gros van de grote internationale advocatenfirma’s zit, is er al jaren. Maar vooralsnog had het Rotterdamse smaldeel de overhand. Bijna 300 jaar na dato dreigt dan toch een verhuizing naar Amsterdam. Over de verhuizing is op 10 november een adviesaanvraag ingediend bij de ondernemingsraad, zo meldt Advocatie. Naar verwachting wordt in in het eerste kwartaal van 2023 op basis van dit advies een een definitief besluit genomen.

Scroll naar boven