Vernieuwde Emmapassage in Tilburg opgeleverd en geopend

De Emmapassage in Tilburg is vernieuwd en in volledig verhuurde staat donderdag geopend.

Het voormalig overdekte winkelcentrum is de afgelopen jaren door eigenaar Wereldhave getransformeerd tot een modern stedelijk winkelgebied met een mix van nieuwe winkels, een eat&meet ontmoetingsplein met een compleet horeca/aanbod en een versterkt woningaanbod. De nieuwe Frederikstraat vormt een directe verbinding tussen de Emmapassage en het Pieter Vreedeplein en versterkt zo het complete winkelcircuit in de binnenstad.

Het centrum van Tilburg heeft de afgelopen jaren een enorme metamorfose ondergaan. In 2017 werden verschillende winkels aan het Pieter Vreedeplein vernieuwd en tegelijkertijd opende het eerste deel van de nieuwe Frederikstraat voor publiek.

Openingshandelingen

De officiële openingshandeling werd uitgevoerd door wethouder Rik Grashoff van Gemeente Tilburg, CEO Matthijs Storm van Wereldhave, ondernemer Marlous Mutsaers van boekhandel Gianotten Mutsaers en directeur Jur van Aken van de bouwcombinatie Van de Ven & Van Schijndel.

Het Tilburgse centrumplan werd ontworpen door het Franse architectenbureau Valode & Pistre in samenwerking met Quadrant Architecten en BDA Architectuur. Onderdelen van het plan zijn uitgewerkt door SUM Architecten en Baudoin van Alphen Bergers Architecten en DunnettCraven Architects. Vastgoedontwikkelaar NEOO uit Amsterdam werd door Wereldhave als gedelegeerd ontwikkelaar betrokken bij het project.
In aanloop naar de Grand Opening van de Emmapassage kwam de verhuur in 2022 in een stroomversnelling en werden er steeds meer nieuwe namen bevestigd. Op de dag van opening is de nieuwe Emmapassage volledig verhuurd. De laatste beschikbare winkelunits werden afgelopen week verhuurd aan fashionformules MSCH Copenhagen en America Today.

Mix van winkels, dienstverlening, horeca

Het complete aanbod van de Emmapassage bestaat uit een sterke combinatie van: America Today, Anne&Max, ANWB, BAM!, C&A, Coffeecompany, Ecco, Fat Phill’s Diner, Frites Affairs, boekhandel en boekcafé Gianotten Mutsaers, Guts & Gusto, Mango, MSCH Copenhagen, Nelson schoenen, New Yorker, alcoholvrije slijterij NIX&NIX, ONLY, Pearle Studio, Prénatal, Skechers, Søstrene Grene, Starbucks, Strada Streetfood en Voetbalshop.nl

Het overgrote deel van de genoemde winkels en horecazaken is inmiddels open voor publiek. De komende maanden openen ook America Today, Ecco, MSCH Copenhagen, New Yorker, ONLY, Pearle Studio en Starbucks hun deuren.
In de verhuur van de Emmapassage heeft Wereldhave nauw samengewerkt met Kokelenberg & Ouwehand Vastgoedadviseurs.

Scroll naar boven