Vergevorderde plannen V&D-panden in Alkmaar en Haarlem

In het voormalige pand van V&D in Alkmaar komen woningen, een fietsenstalling en een supermarkt.

Het voormalige warenhuis in Alkmaar krijgt 80 woningen, en daaronder op de begane grond een grote fietsgarage én een supermarkt, meldt het Noordhollands Dagblad. De monumentale gevel aan de kant van de Laat blijft voor een groot deel onveranderd. Het geheel krijgt een binnenplaats in het midden. In eerdere plannen was nog sprake van twee winkels op de begane grond. Dat wordt nu dus één winkel, een supermarkt. De resterende winkelruimte zou een fietsgarage kunnen worden.

Architect Heiko Hulsker van Heiko Hulsker Architecten verwacht dat de herontwikkeling op z’n vroegst in september 2023 kan beginnen.

Na het faillissement van V&D in 2015 is in het pand in 2017 een vestiging van Topshelf geopend. Deze moest binnen een jaar weer sluiten, waarna er onder meer tijdelijk een outlet en een kantorenverzamelbedrijf ondergebracht zijn. Eind 2020 namen investeerders Theo Eichholtz en Frans Ludwig uit Bloemendaal het pand over.

V&D Haarlem

Ook de plannen voor een nieuwe invulling van de voormalige V&D in Haarlem zijn in een vergevorderd stadium. Naar verwachting ligt er tegen het einde van dit jaar een ontwerp klaar voor de invulling van het pand aan het Verwulft. De plannen zijn vooralsnog bovenin luxe appartementen met mogelijk een openbare voorziening, zegt Jaco Meuwissen van eigenaar 3W in het Noordhollands Dagblad. Onder de appartementen voorziet hij op de tweede en derde verdieping ruimte voor kantoorruimte. In de kelder zou plaats zijn voor een openbare fietsenstalling, en op de begane grond en de eerste verdieping kunnen winkels komen.

Meuwissen wil het pand restaureren en verfraaien, omdat de puien op de begane grond volgens hem qua kwaliteit niet passen bij het gebouw. Hij wil dat verbeteren.

Scroll naar boven