Veldboom verkoopt zeshonderd woningen aan Anders Invest

Anders Invest heeft eind 2021 bijna zeshonderd woningen gekocht van Veldboom.

De woningen bevinden zich op drie locaties, te weten een in Harderwijk en twee in Groningen. Voor Veldboom, een van oorsprong uit Groningen afkomstig en inmiddels landelijk opererende ontwikkelende belegger, is dit de grootste deal uit zijn bestaan.

Harderwijk

Het project in Harderwijk in het Dichterkwartier omvat 220 huurwoningen, waaronder een aantal zorgwoningen en een aantal sociale huurwoningen, en twee commerciële plinten. Het project kent een grote variatie qua type (van studio’s tot 4-kamerappartementen) en grootte (34 tot 123 m²). Qua duurzaamheid scoren de appartementen hoog vanwege de aanleg van een WKO en verhoogde isolatiewaardes. Op de half verdiepte parkeergarage komt een centrale ontmoetingsruimte voor de bewoners in een parkachtige setting.

Zowel Veldboom als Anders Invest zijn zeer betrokken investeerders die reeds goed bekend zijn in Harderwijk. Veldboom blijft in Harderwijk bij de ontwikkeling en het beheer van het Dichterskwartier betrokken. Bij de ontwikkeling van de locatie aan de Stadsdennenweg en Nieuw Weiburg veranderd er niets en blijft Veldboom de eigenaar.

Groningen I

De tweede nieuwbouwlocatie betreft het Jullensblok in Groningen in de wijk Helpman. De plannen hiervoor zijn inmiddels definitief en de omgevingsvergunning wordt naar verwachting de komende maanden verleend. Ook deze bouw zal net als in Harderwijk gerealiseerd worden door Nijhuis Bouw. Het betreft in dit geval circa 250 appartementen met een minimale afmeting van 50 m² oplopend tot driekamer appartementen tot 130 m². Het project bestaat uit vier blokken met daaronder een parkeergarage voor 127 auto’s en voldoende fietsenstallingen. Het parkeerdek wordt ingericht als groene daktuin waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten.

Groningen II

De derde locatie betreft een tot appartementen getransformeerd kantoorpand aan de Trompsingel in Groningen, zeer centraal gelegen op steenworp afstand van het CS. Het totale complex bestaat uit een tweelaags parkeergarage (270 parkeerplaatsen) verhuurd aan Q-Park, een begane grond met enkele commerciële ruimtes en horeca en daarboven 122 zelfstandige appartementen. Anders Invest heeft de ambitie om het pand verder te verduurzamen middels toepassing van innovatieve energieconcepten en meer mogelijkheden te creëren voor onderlinge ontmoeting van huurders. Er is inmiddels overleg met de gemeente om het pand te vergroten; het bestemmingsplan laat een substantieel extra bouwvolume toe op de locatie.

Veldboom

Veldboom is een van oorsprong uit Groningen afkomstige ontwikkelende belegger, de focus ligt op het realiseren van hoogwaardige huurwoningen voor de eigen portefeuille. Inmiddels zijn er door het hele land locaties aangekocht waar de komende jaren gebouwd gaat worden. De scope betreft nu het toevoegen van 6.000 nieuw te bouwen woningen met de ambitie om dit sterk te laten groeien de komende jaren. ‘Door de verkoop van een klein deel van de portefeuille hebben we nu de mogelijkheid om de verdere groei en professionalisering mogelijk te maken,’ aldus Axel Veldboom. ‘De samenwerking met Anders Invest gaat uiterst voorspoedig nadat we enkele jaren geleden al de eerste deals met Anders Invest gedaan hebben. We blijven betrokken als beheerder van de objecten aangezien wij net als Anders Invest goed verhuurderschap en tevreden bewoners/huurders zeer hoog in het vaandel hebben staan, en we werken aan het intensiveren van onze samenwerking.’

Anders Invest Huurwoningenfonds

Anders Invest investeert voor de lange termijn in Nederlandse industrie, Food & Agri sector en (zorg)vastgoed. In de vastgoedfondsen wordt geïnvesteerd in huur- en zorgwoningen, met een focus op het stimuleren van sociale cohesie tussen huurders. Het Huurwoningenfonds bestaat inmiddels ruim 4 jaar en met deze deal wordt de huidige portefeuille fors vergroot tot circa 1200 huurwoningen. Johan van Renselaar, Partner bij Anders Invest: ‘De aankopen passen perfect in onze langetermijnvisie over het realiseren en verhuren van kwalitatief hoogwaardige woningen in en nabij (middelgrote) steden in regio’s met een sterke economische structuur. Daarnaast kunnen we op alle locaties onze visie rondom sociale cohesie op een goede manier invullen.’

Scroll naar boven