VDG Real Estate gaat de hoogte in met warehouse

VDG Real Estate ontwikkelt in Lelystad, aan de A6, een gestapeld warehouse voor e-commerce. Het project omvat ruim 100.000 m² opslagruimte op een kavel van 30.000 m². VDG e-commerce Warehouse Lelystad zal worden opgeleverd in 2024. Deelverhuur is mogelijk vanaf 10.000 m².

Het warehouse krijgt een bouwhoogte van 25 meter, verspreid over zeven lagen. Door voor hoogte te kiezen, gaat VDG Real Estate naar eigen zeggen de schaarste in bouwgrond en het beperkte aanbod van logistiek vastgoed te lijf.  “De hoogte wordt al jaren maximaal benut bij binnenstedelijke ontwikkelingen”, zegt Erik van Dijk, directeur van de Van Dijk Groep. “Waarom dan niet bij warehouses? Verticaal denken geeft antwoord op zowel het tekort aan bouwgrond als de stijgende huurprijzen. Door de gevel zo te ontwerpen dat deze samensmelt met het landschap, geeft de ontwikkeling ook nog antwoord op de verdozingsdiscussie.”

Ingepakt

Het gebouw presenteert zich als een ingepakt distributiecentrum met een logistieke kern. In de zogenaamde schil staan ecologie en natuur centraal, waardoor het gebouw zich aan de buitenzijde visueel niet laat kenmerken als een distributiecentrum. Zo zullen er verschillende daktuinen worden aangelegd waar medewerkers kunnen ontspannen en ontmoeten en zal de omgeving van het gebouw worden opgevuld met groen.

Slimme energieopslag

Naast de groene uitstraling, staat slimme energieopslag bij VDG e-commerce Warehouse Lelystad centraal. De ontwikkeling wordt gebouwd onder Breeam-NL certificering. VDG Solar gaat het dak van het warehouse transformeren tot een lokale opwek-locatie voor duurzame energie. Tevens wordt het pand uitgevoerd met op elkaar afgestemde vloerverwarming en koelinstallatie.

Scroll naar boven