Van Wijnen start bouw MARK in Amsterdam-Noord

Met het plaatsen van de laatste vloerplaat is op 30 november de start bouw van het nieuwbouwproject MARK in Amsterdam-Noord gevierd.

Van Wijnen Amsterdam bouwt het project, genaamd MARK, in het ontwikkelgebied Buiksloterham in Amsterdam-Noord in opdracht van het Bouwinvest Residential Fund. Het complex bestaat uit 72 appartementen, 3860 m² kantoor- en werkruimtes en een horecagelegenheid. Een groot deel van de appartementen wordt verhuurd in het middenhuursegment.

De eerste werkzaamheden zijn in mei van dit jaar gestart. De kelderconstructie is inmiddels gereed en tijdens de feestelijke handeling is de laatste vloerplaat van de begane grond gelegd. Het complex wordt begin 2024 door Van Wijnen Amsterdam opgeleverd aan Bouwinvest.

Het ontwerp is van Marc Koehler Architects. Het gebouw wordt trapsgewijs opgebouwd. De eerste drie lagen bestaan uit kantoor, horeca en werkruimtes. Hierboven komen twee woontorens met 72 appartementen. Centraal in het pand komt een atrium, dat voor verschillende doeleinden gebruikt kan worden.

Duurzaamheid, leefbaarheid en bereikbaarheid zijn belangrijke uitgangspunten voor MARK. Er komt een inpandige fietsenstalling en oplaadpunten voor elektrische auto’s en fietsen.

Buiksloterham verandert van een industrieel bedrijventerrein in een circulaire stadswijk gericht op wonen en werken.

Scroll naar boven