Van Speijkflat in Hilversum gerenoveerd en verduurzaamd opgeleverd

Appartementencomplex Van Speijkflat in Hilversum is opgeknapt en verduurzaamd.

Het gebouw van woningcorporatie Dudok Wonen heeft 54 sociale seniorenappartementen.  Alle woningen hebben nieuwe kozijnen met HR++ glas gekregen. De gevels en begane grond zijn geïsoleerd en de ventilatie is verbeterd. Daarvoor is in alle woningen een ClimaRad-systeem geïnstalleerd, waarbij de radiator verse lucht van buiten zuigt en deze eerst verwarmt voordat het de woonkamer in komt.

Tot slot is de buitenkant van het gebouwd aangepakt, waardoor het aantrekkelijker is geworden en beter aansluit bij de nieuwbouw in het gebied. Daar ontwikkelt Dudok Wonen namelijk nieuwbouwlocatie Nieuw Zuid.

In de aanloop naar de renovatie wist Dudok Wonen in 2021 liefst 100% instemming voor het renovatie- en verduurzamingsplan van de Van Speijkflat te verkrijgen.

Het opknappen van de appartementen zorgt voor meer comfort, vertelt bewoner mevrouw Bezembinder: ‘We zitten er niet alleen warmpjes bij. Ook de woonlasten vallen lager uit. Vorig jaar maart verbruikte ik nog 134 kuub gas en dit jaar nog maar 19. Van alle kanten is het dus echt een vooruitgang voor ons als bewoners.’

Scroll naar boven