Urban Interest koopt 242 appartementen in het centrum van Rotterdam

Urban Interest heeft twee complexen in het centrum van Rotterdam aangekocht van Amvest.

De complexen bestaan totaal uit 242 appartementen op een plint met commerciële eenheden, restaurants en garages. De gerealiseerde koopsom ligt boven de € 70 mln.

De twee complexen aan de Joost Banckertsplaats vormen een L rondom een groene stadstuin. De ene kant van de L-vorm grenst aan het Schouwburgplein met theaters en restaurants, terwijl de andere kant grenst aan de bekende winkelstraat de Lijnbaan. De complexen zijn gelegen in het hart van de stad met het stadhuis om de hoek en het centraal station binnen enkele minuten loopafstand.

De complexen zijn gebouwd in 1956 en zijn typisch voor de wederopbouw in Nederland na de Tweede Wereldoorlog. Vanwege de cultuurhistorische, bouwkundige en stedenbouwkundige waarde is het pand aangemerkt als Rijksmonument.

Urban Interest zal de woningen aan haar portefeuille toevoegen. Ondanks dat de complexen zijn gesplitst in appartementsrechten heeft Urban Interest aangegeven de woningen voor de huursector te behouden waarbij de leegkomende woningen waar nodig worden gerenoveerd en verder verduurzaamd.

Deze verkoop geeft volgens Van Dijk & Ten Cate aan dat inschrijvingen niet meer vanzelfsprekend zijn en dat off market-deals voor zowel kopers als verkopers succesvol kunnen zijn.

Verkoper werd juridisch geadviseerd door BarentsKrans en de commerciële begeleiding werd verzorgd door Van Dijk & Ten Cate Vastgoedadviseurs.

Scroll naar boven