Union koopt DC in Almelo

Union Investment heeft met Stellar Development Ara Almelo CV een distributiecentrum gekocht op XL Business Park Twente in Almelo.

Stellar Development Ara Almelo CV is een samenwerking tussen Heembouw en Stellar Development. Union brengt het DC onder in het open-end vastgoedfonds UniImmo: Europa.

Ara Almelo wordt 47.000 m² groot. Heembouw start met de bouwwerkzaamheden in september 2022 en de oplevering is gepland voor eind september 2023.

Stellar Development Ara Almelo CV is verantwoordelijk voor de verhuur van de ontwikkeling die uit vier units bestaat en single-tenant of als multi-tenant gebouw kan worden gebruikt. De ontwikkeling staat op een zichtlocatie langs de snelweg A35 en direct naast de entree van het XL Business Park Twente.

De natuur krijgt een centrale plaats in de ontwikkeling. Rondom komt er een uniek natuurscherm van 15 meter hoog en bijna een kilometer lang. Zowel door het gebouwontwerp als door de materiaal- en techniekkeuze zal het gebouw een zo klein mogelijke CO2-footprint genereren. De ontwikkeling krijgt een Breeam-label Very Good en zal ook voldoen aan de EU-taxonomieregelgeving.

Union Investment werd geadviseerd door 3Stone Real Estate (commercieel), Dentons (juridisch) en Dress & Sommer (technisch & milieu) en Orterea (taxonomie).

Scroll naar boven