Tritax EuroBox verwerft logistiek complex in Roosendaal

De Britse vastgoedbelegger Tritax EuroBox plc heeft een hoogwaardig logistiek complex in Roosendaal aangekocht van Logistics Capital Partners voor de somma van €144,6 mln.

Het object is voorverhuurd aan een – niet nader bekendgemaakte – discount supermarktgroep, die zich in de wereldwijde top vier zou bevinden.

De aankoop betreft een modern en goed gelegen eersteklas logistiek object in Roosendaal, en is daarmee strategisch gelegen in het zuidoosten van Nederland. Deze optimale ligging zorgt voor snelle verbindingen naar de havens van Rotterdam, Antwerpen en Amsterdam. Het gebied wordt gekenmerkt door een sterke vraag van huurders en een laag aanbod van nieuwe gebouwen.

Eenmaal voltooid, zal het complex bestaan uit een enkel pand, verdeeld in drie eenheden. Het heeft een totale netto verhuurbare oppervlakte van 113.179 m² gebouwd op een totaal terreinoppervlak van 210.488 m².

De huurovereenkomst zal jaarlijks ongeveer €5,1 mln opleveren na voltooiing van alle drie fasen, omvat een huurherziening en een optie tot verlenging met nog eens vijf jaar aan het einde van het zesde jaar van de huurperiode. Door deze herziening kan de huur worden verhoogd tot het geldende vrije marktniveau, met een plafond van 10% boven de op dat moment bestaande (geïndexeerde) huur.

LCP voltooide de bouw van de eerste fase in december 2021 en verwacht de tweede en derde fase respectievelijk op 1 december 2022 en 1 april 2023 op te leveren.

Scroll naar boven