Tribune biedt woningzoekers Eindhoven zicht op betaalbare koop of middenhuur

De Eindhovense woningcorporatie Trudo ontwikkelt een nieuw groen woongebouw op Strijp-S met 56 appartementen.   

Eerder deze week presenteerde Trudo de plannen voor Tribune, een nieuw te bouwen onderscheidend project voor Strijp-S. Tribune wordt gebouwd op Veld I, dit is het bouwveld tussen Anton, Haasje Over en Area51 in.

Hout en groen

Tribune wordt een trapsgewijs oplopende woongebouw met negen bouwlagen. Het gebouw, naar ontwerp van het Rotterdamse MVRDV, krijgt een houten uitstraling en wordt omgeven met groene balkonranden. De verschillende lagen van Tribune worden omzoomd door weelderige plantenbakken. Ook op de terrassen is ruimte voor veel groen in de vorm van bomen, heesters en sedumplanten. Vanaf de “tribune” hebben de bewoners zicht op het Ketelhuisplein. 

Middenhuur of kopen met korting

In Tribune is op de begane grond en eerste verdieping plek voor commerciële functies. Daarboven komen 56 appartementen, allemaal met een balkon of dakterras en met een oppervlakte tussen de 60 en 80m². Trudo onderzoekt nog of de  appartementen in Tribune aangeboden worden op basis van middenhuur of “Slimmer Kopen”, waarbij kopers korting krijgen op de wonigen maar Trudo wel het eerste recht op terugkoop heeft. 

Trudo Toren

Tribune is niet het eerste groene gebouw van Trudo in Eindhoven. De Eindhovense corporatie maakte school in Nederland met de Trudo Toren, waarop maar liefst 125 bomen en 5.200 struiken en planten zijn geplaatst. 

In het najaar van 2024 start naar de verwachting de bouw van Tribune door Stam + de Koning.  

Scroll naar boven