Trebbe geselecteerd voor herontwikkeling Dubbeldam in Dordrecht

Woningcorporatie Trivire heeft bouwonderneming Trebbe geselcteerd voor de herontwikkeling van de wijk Dubbeldam aan de oostkant van Dordrecht.

Op 23 augustus ondertekenden Annemarieke Nagel, bestuurder a.i. van woningcorporatie Trivire en Hein Trebbe jr., directeur bij Trebbe de overeenkomst.  De wijkontwikkeling bestaat uit de sloop van 114 woningen en appartementen en het terug bouwen van ruim 100 grondgebonden woningen en 40 appartementen. Verwacht wordt dat voorjaar 2025 de bouw van de eerste fase van de woningen start. Het project wordt gefaseerd uitgevoerd en naar verwachting is het nieuwe deel van Dubbeldam eind 2027/begin 2028 gereed.

Wijkvisie 

Een aantal jaar geleden heeft Trivire een wijkvisie opgesteld voor Dubbeldam. In deze wijkvisie staan thema’s als betaalbaarheid, het verbeteren en vernieuwen van de woningvoorraad en het toevoegen van sociale huurwoningen aan de woningvoorraad centraal. Ook vitaliteit, gezondheid en participatie met de wijk zijn belangrijke uitgangspunten.

Over Dubbeldam

Dubbeldam ligt aan de oostkant van Dordrecht, bijna direct aan het natuurgebied de Hollandse Biesbosch. Tot 1970 was Dubbeldam een zelfstandig dorp. Dubbeldam heeft nog steeds een echt dorps karakter en de bewoners voelen zich eerst Dubbeldammer en dan pas Dordtenaar.

De plannen

Trebbe ontwikkelde, in opdracht van Trivire en samen met de bewoners en de gemeente Dordrecht, een eerste concept voor het nieuwe plan voor onder andere de Damstraat, de Dubbeldreef, de Dwarsstraat, Merodestraat en de Gorterstraat in Dubbeldam. In het najaar van 2023 vindt de bewonersparticipatie plaats, als ook het overleg met de gemeente Dordrecht om te komen tot een stedenbouwkundig plan. 

De architectuur, van de hand van A3 Architecten, is gevarieerd met accenten in het metselwerk, dwarskappen en verschillende kleuren.

Gezond en groen

Het nieuwe deel van Dubbeldam wordt een leefbare en gezonde groene wijk, naar een ontwerp van Buro Waalburg. Dit wordt bereikt door het versterken van de bestaande groenstructuren en het vergroten van het openbaar groen. 

Scroll naar boven