Trebbe en Nijestee leveren 105 appartementen in Groningen op

Projectontwikkelaar en bouwbedrijf Trebbe en woningcorporatie Nijestee hebben de Regulateur, een woonblok met 105 appartementen, in Groningen opgeleverd.

De regulateur telt 79 sociale huurwoningen en 26 middenhuurwoningen. De woningen zijn gasloos en energiezuinig. Op de begane grond zijn maisonnettes met hun voordeur aan de straatkant, twee commerciële ruimten en gezamenlijke fietsenbergingen gerealiseerd. De hoogte van het woongebouw varieert van 3 tot 7 lagen. Het gebouw bevat bijzonder metselwerk, wat alleen uit koppen lijkt te bestaan, een beeld gecreëerd door een speciaal voor de Regulateur ontworpen baksteen.

De daken zijn voorzien van zonnepanelen. Parkeren vindt centraal in de wijk plaats. Hierdoor is er ruimte voor een tuin op het binnenterrein met veel groen, een wadi om regenwater op te slaan en ruimte om te elkaar te ontmoeten ontstaan. De meeste buitenruimten van de woningen grenzen aan dit groene binnenterrein.

Grunobuurt

De Zwarte Hond tekende voor het ontwerp van het appartementencomplex in de Groningse Grunobuurt. Eerder ontwierp De Zwarte Hond al de woonblokken Typhoon en Tractie in dezelfde omgeving. Daarnaast is het bureau verantwoordelijk voor het nieuwe stedenbouwkundig plan. Het plan bestaat uit een ensemble van acht gesloten bakstenen bouwblokken die trapsgewijs oplopen en op verschillende hoeken hoogteaccenten hebben.

De Grunobuurt is een naoorlogse wijk die ontstond ten tijde van grote woningnood. In 2004 werd besloten de wijk grootschalig te vernieuwen omdat de woningen in een technisch matige staat waren en de woonkwaliteit te lijden had. Woningcorporatie Nijestee, architectenbureau De Zwarte Hond en ontwikkelende bouwer Trebbe sloegen in 2016 de handen ineen en vernieuwden het bouw-, ontwerp- en ontwikkelproces.

Scroll naar boven