Timpaan en UBA ontwikkelen 309 woningen Tuindorp Hillegom

Projectontwikkelaars Timpaan en UBA Projectontwikkeling, samenwerkend onder de naam VOF Sizo, hebben groen licht gekregen voor nieuwbouwplan Tuindorp Hillegom.

Het bestemmingsplan is unaniem door de gemeenteraad goedgekeurd. Naar verwachting start de verkoop in mei. De eerste verkoopfase bestaat uit 105 woningen: 63 eengezinswoningen, 32 appartementen en 10 beneden- en bovenwoningen. Voor die laatste twee woningtypen geldt dat in 2019 de vrij-op-naam-prijzen vastgelegd zijn met de gemeente Hillegom. Deze prijzen worden geïndexeerd op de datum van start verkoop. Op de prijsgebonden koopwoningen zijn voorrangsregelingen en koopvoorwaarden van toepassing, zoals een maximale inkomensgrens en voorrang op basis van de huidige woonsituatie.

Op de locatie komen 136 prijsgebonden koopwoningen -van 40 m² t/m 100 m² gebruiksoppervlak- en circa 146 eengezinskoopwoningen in de vrije sector. Ook worden er 26 appartementen in de sociale huursector gerealiseerd. Zowel de verkoop als de bouw wordt in meerdere fasen uitgevoerd.

Het totale plan bestaat uit circa 309 woningen met een Tuindorps karakter, dat qua uitstraling past bij de bestaande en naastgelegen wijk Patrimonium. Het ontwerp is van FARO architecten. De ontwikkelaars wonnen in 2019 de openbare aanbesteding die de gemeente had uitgeschreven voor de herontwikkeling van circa 5,8 hectare grond op de voormalige sportvelden in Hillegom-Noord. De gemeente Hillegom heeft zich met de uitvraag gericht op betaalbare woningen, voor met name de Hillegommers zelf.

Scroll naar boven