The Vanzz – woontoren met commerciële plint bij Bijlmer Arena

De gemeente Amsterdam, Vanzz en Sens real estate hebben afspraken gemaakt voor een woontoren met 230 huureenheden en een commerciële plint.

Op een steenworp afstand van het Station Amsterdam Bijlmer ArenA, de Johan Cruijff Arena en winkelcentrum Amsterdamse Poort verrijst straks The Vanzz die moet bijdragen aan de overgang van het gebied naar een hoogwaardig multifunctioneel woongebied.

De gemeente, eigenaar Vanzz Holding en ontwikkelaar Sens real estate hebben de samenwerking beklonken voor de herontwikkeling van het huidige Vanzz horecapaviljoen. Sens ontwikkelt het plan samen met Vanzz Holding en Lingotto, die betrokken is als gedelegeerd ontwikkelaar.  

‘Woonstraatje’

Het ontwerp van Team V Architectuur is innovatief en gaat voor hoogwaardige inclusieve woonkwaliteit. Iedere verdieping krijgt een eigen ‘woonstraatje’, met een eigen fietsenstalling en een gemeenschappelijke buitenruimte. Hiermee wordt een grote anonieme en vaak onveilige fietsenkelder voorkomen.

In de plint komen gemeenschappelijk voorzieningen. Allerlei ingrediënten die de sociale cohesie binnen The Vanzz versterkt. Het plan houdt rekening met een gevarieerde woonmix met sociaal, middelduur en vrije sector, waarbij voor bewoners uit het stadsdeel Zuidoost een voorrangsregeling geldt. Ieder appartement krijgt een eigen buitenruimte en er is meer dan 1000 m² aan gemeenschappelijke buitenruimte.

Aan het water

De horeca keert in de eindsituatie terug in de plint met een groot terras op het zuiden en aan het water. Hiermee wordt een duurzame en levendige toevoeging in het gebied gerealiseerd. Eind 2024 willen partijen starten met de bouw.

Scroll naar boven