Ten Brinke Vastgoedontwikkeling derde partij bij herontwikkeling Hembrugterrein

Ten Brinke Vastgoedontwikkeling is als derde partij toegetreden tot Hembrug Zaandam.

Daarmee bestaat de ontwikkelcombinatie voor de herontwikkeling van het Hembrugterrein in Zaandam uit ABC, LIFE Europe en Ten Brinke. Het terrein bevindt zich midden in de transformatie van een afgesloten fabrieksterrein voor de productie van wapens en munitie naar een nieuwe plek voor werken, wonen, recreëren, natuur én cultuur.

In totaal is er op het terrein ruimte voor maximaal 120.000 m2 aan woningen aan de noordkant van het terrein voor een brede doelgroep: van jong tot oud. Een kwart van de te bouwen woningen (circa 350 woningen) komt in bezit van Bouwinvest. De bebouwing zal voor negentig procent bestaan uit appartementen. De gebouwen krijgen een gemiddelde hoogte van vijftien meter. Aan de noordwestkant bestaat ruimte voor hoogbouw: een paar gebouwen van maximaal dertig meter en één gebouw tot maximaal 45 meter.

Aandeelhouders Patrick Schlick (ABC) en Steven Zeeman (LIFE Europe) zijn blij met de keuze van Ten Brinke. “Met het toetreden van Ten Brinke wordt de ontwikkelcombinatie versterkt met een krachtige partij die tevens veel uitvoeringskennis meebrengt. Dit past bij onze ambitie om verder invulling te geven aan de kwaliteit en voortgang van deze unieke gebiedsontwikkeling in de Metropoolregio Amsterdam.”

Ten Brinke is vaker actief in Zaanstad. Zo zijn ze verantwoordelijk voor de herontwikkeling van de oude Honig-fabriek tot een woongebouw. 

 

Scroll naar boven