Ten Brinke ontwikkelt woongebouw in hartje Enschede

Gemeente Enschede en projectontwikkelaar Ten Brinke hebben een exploitatieovereenkomst getekend voor de bouw van een nieuw woongebouw met 159 woningen aan het Stationsplein 1a-5.

Het woongebouw bestaat uit een gebouw van zes bouwlagen aan het Stationsplein met daarachter een woontoren van veertien verdiepingen. Het totale plan omvat 159 woningen.

Alle 159 woningen zijn bestemd voor recent afgestudeerden. De woningen bevinden zich in de middeldure (119) en vrije huursector (40). De veertig vrijesectorwoningen zijn zogenaamde ‘Friendswoningen’, waarbij 2 personen of stellen samen één woning met 2 slaapkamers kunnen huren. Op de benedenverdieping en de eerste etage van het gebouw aan het Stationsplein is ruimte voor levendigheid in de vorm van bijvoorbeeld hippe kantoren en daghoreca. Daarnaast komen er gedeelde voorzieningen voor bewoners. Waarschijnlijk wordt in 2023 gestart met de bouw en worden in 2025 de eerste woningen en werkruimtes opgeleverd.

Het gebouw wordt ontworpen door De Architekten Cie. uit Amsterdam van architect Pi de Bruijn. De Bruijn gaf leiding aan de wederopbouw van Roombeek en ontwierp het stadskantoor en de Klanderij. Daarnaast is De Bruijn coördinerend architect voor de gebiedsontwikkeling voor de Kop Boulevard in Enschede. Momenteel is De Architekten Cie. onder andere betrokken bij de nieuwbouw van de Tweede Kamer. De in Losser geboren architect heeft aangegeven heel graag nog iets aan Enschede te willen bijdragen. Het ontwerp van de nieuwe woontoren is onder andere geïnspireerd op het monumentale treinstation van Enschede.

Scroll naar boven