Syntrus Achmea koopt gezondheidscentrum in Enschede

Vastgoedbelegger Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft namens het Achmea Dutch Health Care Property Fund (ADHCPF) het Gezondheidscentrum Wesselerbrink in Enschede gekocht.

Verkoper is woningcorporatie Domijn. De koopsom was volgens Kadaster € 10,05 miljoen.

Het centrum aan de Wesseler-Nering en Het Leunenberg omvat circa 2800 m² met voornamelijk eerstelijns gezondheidszorg, zoals huisartsen, apotheek, tandarts, fysiotherapie en andere aanvullende eerstelijnsfuncties. Een groot deel van Enschede Zuid, de grootste wijk in de stad, is voor de eerstelijns zorg op het centrum aangewezen.

Bij de acquisitie zijn ook een parkeergarage met 35 parkeerplaatsen en 14 levensloopbestendige huurwoningen inbegrepen, die in het middensegment worden verhuurd. Het gebouw is in 2011 ontwikkeld en heeft energielabel B. In lijn met de visie van het zorgvastgoedfonds zal dit op termijn naar een hoger label worden gebracht.

Namens zeventig pensioenfondsen en andere institutionele beleggers beheert Syntrus Achmea Real Estate & Finance € 40 miljard in vastgoed en hypotheken. 

Syntrus Achmea werd bij de acquisitie in Enschede geadviseerd door Boers & Lem. Domijn werd bijgestaan door Snelder Zijlstra Bedrijfsmakelaars.

Scroll naar boven