Syntrus Achmea koopt 32 woon-zorgcomplexen Dagelijks Leven

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft namens het Achmea Dutch Health Care Property Fund (ADHCPF) overeenstemming bereikt over de aankoop van een portefeuille van 32 woon-zorgcomplexen van de internationale zorgaanbieder Orpea Group.

Het gaat in totaal om ongeveer 650 wooneenheden, ofwel 32.000 m². De woonvorm biedt per locatie huisvesting aan maximaal 22 bewoners. Huurder en exploitant van de 32 complexen is Dagelijks Leven, een aanbieder van betaalbare en kleinschalige woonzorg voor mensen met dementie.

Met deze aankoop verwerft het ADHCPF ruim 40% van de 76 locaties van Dagelijks Leven. De woon-zorgcomplexen bevinden zich voornamelijk buiten de Randstad en ook Zeeland telt maar twee locaties: Apeldoorn, Bergen op Zoom, Beuningen (Gld), Boskoop, Boxtel, Cuijk, Deurne, Doesburg, Drachten, Emmen, Emmeloord, Geldermalsen, Gennep, Gorinchem, Groesbeek, Heerenveen, Heerhugowaard, Hoogeveen, Joure, Kerkrade,  Lochem, Oldenzaal, Oosterwolde, Schoonhoven, Sittard, Terneuzen, Varsseveld, Venraij, Vlissingen en Wierden.    

De samenwerking met Dagelijks Leven levert een belangrijke bijdrage aan de ambitie van het Achmea Dutch Health Care Property Fund om te investeren in betaalbare huisvesting voor senioren, al dan niet met een specifieke zorgbehoefte. Dagelijks Leven biedt in heel Nederland gespecialiseerde zorg en huisvesting voor mensen met dementie.

De complexen van Dagelijks Leven liggen verspreid over Nederland op centrale locaties in de wijk, nabij lokale voorzieningen. De locaties zijn afgestemd op de lokale zorgvraag, waardoor mensen binnen hun vertrouwde omgeving zorg kunnen krijgen. Het concept is toegankelijk voor een brede doelgroep en is ook betaalbaar voor mensen met alleen AOW.

Dagelijks Leven en het ADHCPF hebben hoge duurzaamheidsambities. De locaties kennen al een goede duurzaamheidsscore. Daarnaast werken partijen samen in een duurzaamheidsconvenant aan verdere verbeteringen. Ook op het gebied van toekomstbestendigheid zijn er veel raakvlakken.

Fondsmanager Daan Tettero van het ADHCPF: ‘Deze aankoop is een mooie aanvulling op de portefeuille van het fonds. De formule van Dagelijks Leven sluit uitstekend aan bij de strategie van het fonds om in te spelen op trends en ontwikkelingen in de zorg. Daarbij draait het om de combinatie van wonen, zorg, betaalbaarheid en duurzaamheid.’

De transactie is door de volgende partijen begeleid: Capital Value voor de commerciële begeleiding,  Core Notariaat, Six Advocaten en Mobius Advocaten voor de juridische begeleiding, Deloitte voor de fiscale begeleiding en Bouwadviesbureau Oostelbos Van den Berg deed de technische begeleiding.

Scroll naar boven