Synchroon start bouw project Brisk in Hondsrugpark Amsterdam

Synchroon, een dochteronderneming van TBI Holdings, en HSB Bouw zijn gestart met de bouw van BRISK in Hondsrugpark.

Het nieuwbouwprogramma van BRISK bestaat uit 270 woningen, circa 3.250 m2 kantoor, een sociaal-maatschappelijke voorziening en 144 gebouwde parkeervoorzieningen.

Het voormalige kantoor van Croonwolter&dros aan de Hettenheuvelweg 50 in Amsterdam, wordt getransformeerd naar een mixed-usegebouw met een divers woningaanbod en kantoren. De huurwoningen worden in opdracht van de Alliantie Ontwikkeling gebouwd.

De Alliantie Ontwikkeling, een van de grootste corporaties in Nederland, heeft in totaal 259 appartementen gekocht van Synchroon. Hiervan worden 103 woningen aangeboden in het sociale huursegment, 84 woningen in het middeldure huursegment en de overige 72 woningen worden te koop aangeboden via Synchroon. Naast de appartementen is een gezinshuis opgenomen in het plan en een sociaal-maatschappelijke ruimte. In een later stadium brengt Synchroon nog eens 11 eengezinswoningen en de kantoorruimte in verkoop.

BRISK staat voor ‘groen en stedelijk wonen en werken’: een stedelijke leefomgeving met een aantrekkelijke groene buitenruimte door de realisatie van onder andere een groen binnengebied. De duurzame woningen worden gasvrij en natuur-inclusief gebouwd. Waterbuffers worden aangelegd om regen op te vangen. BRISK is ontworpen door Basic City en Arons & Gelauff architecten.

 

Scroll naar boven