Synchroon rondt transformatie Bovenbouwwerkplaats Wisselspoor af

Synchroon, een dochteronderneming van TBI Holdings, heeft het voormalige werkplaatsgebouw van de NS in Utrecht, de Bovenbouwwerkplaats, getransformeerd.

De Bovenbouwwerkplaats stamt uit 1905 en maakt samen met 122 nieuwbouwwoningen deel uit van deelgebied 1 Wisselspoor. Door uiteenlopende ambities en functies, die normaal over een groter gebied verspreid zijn, samen te voegen in de Bovenbouwwerkplaats, ontstaat een kleinschalige stadskern.

De Bovenbouwwerkplaats biedt nu ruimte aan ruim 1400 m² creatieve werkruimte, 500 m² horeca met overdekt terras en een parkeergarage met 174 plaatsen. In deze garage zijn staan tevens elektrische deelauto’s ter beschikking voor de bewoners en toekomstige gebruikers van de werkplaats. Deze deelauto’s zijn aangesloten op bi-directionele laadpalen en het dak ligt vol met zonnepanelen.

Ontwerpteam Wisselspoor bestaat uit een samenwerking van Synchroon, Skonk, Delva Landscape Architects, Studioninedots, De Wijde Blik en totaal 10 architecten en diverse adviseurs in samenwerking met gemeente Utrecht. Aannemersbedrijf Gebroeders Blokland is verantwoordelijk voor de bouw van de woningen; aannemingsbedrijf Den Butter & Voogt voor de renovatie van de Bovenbouwwerkplaats. Continental Car Parks heeft de parkeergarage gerealiseerd.

WeDriveSolar verzorgt de exploitatie van de deelauto’s en de laadvoorzieningen. De buitenruimte is aangelegd door de firma Hooijer Renkum. Opdrachtgever/verkopende partij is NS Stations.

Scroll naar boven