State Street koopt kantoor in Den Haag

Een partner van Harbert European Real Estate Fund V, LP, heeft kantoorgebouw Borneo in samenwerking met Quan verkocht aan State Street, dat het pand onderbrengt in het Irish Pension Fund.

Borneo staat aan de Anna van Saksenlaan 51 in Den Haag, bij station Laan van Nieuw Oost-Indië, omvat 5025 m² en beschikt over een energielabel A. De verkoopsom is volgens het Kadaster € 16,75 mln.

Reinier Wegman, director investment bij Savills in Nederland, zegt over deze transactie: ‘Gezien de economische tegenwind zou men een negatief beeld kunnen schetsen van de kantorenmarkt. In de praktijk zie ik echter dat er nog steeds een sterke vraag is naar kwalitatief hoogwaardige kantoren, met name op toplocaties. De kantoren op strategisch gelegen locaties zijn in trek bij gebruikers, mede door de rol die OV speelt in mobiliteitsbeleid als onderdeel van duurzaamheidsdoelstellingen. Hierdoor zie je dat een kantoor zoals Borneo, direct gelegen aan een station, goed past binnen het huidige risicoprofiel van beleggers.’

 Harbert Management Corporation (Europe) LLC en Quan Investors werden geadviseerd door QB Management (asset management), Savills (commercieel), Greenberg Traurig (juridisch) en CBRE (technisch). De koper werd geadviseerd door NL Real Estate – Knight Frank (commercieel), Houthoff (juridisch) en CVO Group (technisch).

Scroll naar boven