Startschot voor Park Nova in Deventer

Gebiedsontwikkelaar Van Wonen is woensdag gestart met de bouw van 54 appartementen in Park Nova te Deventer. PHB Deventer realiseert het project.

Park Nova verrijst op de voormalige kantoorlocatie van zorggroep Carinova, in de wijk Zandweerd, op de hoek van de Zwolseweg en de Ceintuurbaan. Het gebouw heeft onder meer een gemeenschappelijke daktuin en een plint met bijna 700 m² bestemd voor maatschappelijke (zorg-)functies. Het complex telt 27 appartementen in de middeldure huur en 27 koopappartementen in verschillende prijscategorieën. De woningen variëren in grootte tussen 59 en 97 m². Alle appartementen hebben een eigen balkon of dakterras.

Ontmoeten, groen en aandacht voor het klimaat zijn onderwerpen die vanaf het begin van de planontwikkeling zijn meegenomen. Met omwonenden is dan ook gezamenlijk gewerkt aan de totstandkoming van het plan. Dit vertaalt zich onder meer in de gemeenschappelijke daktuin en twee elektrische deelauto’s van We Drive Solar die beschikbaar zijn voor alle bewoners van het complex. Met de daktuin en de beplantingen rondom het gebouw wordt de groene verbinding gelegd met het nieuwe Plantsoen en de rotonde met grote bomen aan de Zwolseweg. Daarnaast is er in de gevels een groot aantal nestkasten voor vleermuizen en gierzwaluwen opgenomen.

Scroll naar boven