Startbouw Alex: 109 nieuwe koopappartementen in Rotterdam

Het Lage Land in Rotterdam is over twee jaar een woongebouw rijker, Alex geheten.

Op woensdag 14 december verrichte directeur gebiedsontwikkeling Jos Melchers van Rotterdam de feestelijke handeling, samen met Bart Snijders (Stebru) en Judith Fledderus (Stebru). Hiermee is samen met de nieuwe bewoners van de 109 appartementen de start gevierd van project Alex.

109 koopappartementen voor starters Woongebouw Alex, aan de Jaap van der Hoekplaats, bestaat uit 101 appartementen en 8 stadswoningen tussen de 50-85 m². Het leeuwendeel van de koopwoningen valt in het zogeheten “middensegment”. Het gebouw ligt dichtbij de voorzieningen van winkelcentrum Het Lage Land en elke woning beschikt over een balkon, loggia of directe ligging aan de daktuin. De gezamenlijke daktuin, bovenop de parkeergarage, is een echte eyecatcher en een plek waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten.

Naast het groen van de daktuin, ligt tijdens de bouw focus op duurzaam bouwen. Er wordt maar liefst 3500 kubieke meter aan circulair beton gebruikt tijdens de bouw, wat meer dan 700 ton CO2 bespaart ten opzichte van ‘normaal’ beton.

Alex is een ontwikkeling van Stebru, in samenwerking met Juli Ontwerp (architect), IMD constructeurs (constructeur), Buro Bouwfysica (adviseur bouwfysica), Overdevest (Installatieadviseur), Mees Ruimte en Milieu (adviseur RO-procedure), Felixx Landscape Architect en Planners. Stebru verzorgt de bouw.

Scroll naar boven