Start transformatie Ferro in M4H Rotterdam

Vandaag hebben wethouder Chantal Zeegers (Klimaat, Bouwen en Wonen) en CEO van het Havenbedrijf Boudewijn Siemons het startsein gegeven voor de bouw van Ferro Offices in het Galileipark in M4H.

Het gebouw is een herbestemming van het voormalige Ferro kantoor uit 1969. Op het perceel van circa 1800 m² wordt een verzamelgebouw gerealiseerd met circa 7400 m² kantoorruimte en circa 700 m² bedrijfsruimte.

Het ontwerp van Group A transformeert het Ferro kantoor in een duurzaam verzamelgebouw dat met hergebruik van het bestaande casco, een grotendeels biobased gevel, energielabel A++++ en pv-panelen op het dak recht doet aan de duurzaamheidsambities van de beoogde vastgoedontwikkelingen in het gebied. 

Makers District

Deze transformatie wordt hét visitekaartje van M4H Rotterdam (Merwe-Vierhavens), dat samen met RDM Rotterdam het Rotterdam Makers District vormt. Hier werken gemeente Rotterdam en het Havenbedrijf Rotterdam gezamenlijk aan een geheel nieuw gebiedsconcept, waar straks wonen, onderwijs en werken samengaan. Ferro Offices wordt de plek voor de nieuwe generatie (maritieme) maakbedrijven binnen de thema’s energietransitie, mobiliteit en circulariteit.

Het pand conform Breeam-NL-outstanding ontwerpcertificaat wordt gebouwd volgens de BENG normen (Bijna Energieneutrale Gebouwen) en wordt gasloos opgeleverd. En met een ‘all electric’ bouwplaats wordt ook tijdens de bouw de uitstoot geminimaliseerd. Dura Vermeer Bouw Heyma is verantwoordelijk voor de realisatie van het ontwerp. Ferro Offices wordt naar verwachting in het tweede kwartaal van 2025 opgeleverd. 

Scroll naar boven