Start renovatie en verduurzaming woningen in Dordrecht

In Dordrecht, aan de Kapteynweg en De Sitterstraat is de renovatie van 252 woningen – verdeeld over vier flatgebouwen – officieel gestart.

Met deze ingrijpende upgrade wil woningcorporatie Trivire de woningen klaar maken voor de toekomst, door ze energiezuiniger en comfortabeler te maken. Bouwende projectontwikkelaar VORM voert de renovatie in opdracht van Trivire uit. Op woensdag 19 oktober gaven Trivire, de bewoners, Wethouder Tanja de Jonge en VORM het feestelijke startsein voor de renovatie.

Voor iedereen een betaalbare woning in een leefbare wijk.

De woningen worden gasloos gemaakt en aangesloten op het warmtenet van HVC. De schil van de gebouwen wordt verduurzaamd, door isolatie van de gevels en bergingsplafonds, nieuwe beglazing en de toepassing van CO2-gestuurde isolatie. De planning is om het intensieve renovatieproject in het najaar van 2023 af te ronden.

Ook de gemeente Dordrecht zet in op renovatie en verduurzaming: ‘Verduurzaming is één van de grootste opgaves van deze tijd. In Dordrecht willen we in 2040 klimaatneutraal zijn. Dat vraagt een inspanning van ons allemaal: bewoners, bedrijven, gemeente en woningcorporaties. Dit project in Sterrenburg is een prachtig voorbeeld hoe je doelen kunt combineren: energiebesparing én een beter wooncomfort,’ vertelt wethouder Tanja de Jonge.

Scroll naar boven