Start Bouw woningproject More5 in Leiden

More5, een nieuwbouwontwikkeling en onderdeel van de gebiedsontwikkeling MORE in Leiden heeft woensdag 10 januari feestelijk het ‘Start Bouw’-moment gevierd.

Het complex omvat 206 hoogwaardige huurappartementen en wordt gerealiseerd in het Leiden Bio Science Park. Het gebouw is een ontwikkeling van Lingotto, ontworpen door Paul de Ruiter Architects en wordt gebouwd door Heddes Bouw & Ontwikkeling. Eind oktober is het gebouw als belegging verkocht aan M&G Real Estate.

Tijdens het evenement werd een start bouw-handeling verricht door Jan-Willem Beaujean, DirecteurGeneraal Volkshuisvesting & Bouwen van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties, en Fleur Spijker, Wethouder Economie, Kennis, Sport en Gezondheid van de Gemeente Leiden.

Zij onderstreepten beiden het belang dat bouwprojecten zoals More5 juist in deze tijd doorgang vinden. Mede door toekenning van de Startbouwimpuls (SBI) subsidie heeft de start van de bouw nu kunnen plaatsvinden en daarmee staat de beoogde oplevering voor eind 2025.

International Staff

More5 biedt accommodatie aan 150 International Staff-woningen voor medewerkers van de Universiteit Leiden, 34 middenhuur- en 22 vrijesectorwoningen voor algemene doelgroepen en een horecagelegenheid in de plint. De gemeubileerde staffwoningen worden voornamelijk verhuurd aan promovendi en postdocs, in samenwerking met de huisvestingsorganisaties verbonden aan de Universiteit Leiden.

Het gebouw bestaat uit twee blokken met elkaar verbonden via een luchtbrug en omvat naast woningen een aantal collectieve ruimtes waar voorzieningen worden gedeeld. Het gebouw wordt gebouwd voor de toekomst en daarom voldoet het ontwerp aan de voorwaarden van Breeam Excellent (mogelijkheid tot certificering) en een GPR-score ≥ 7.5, o.a. door onder meer een groendak, warmte-koude opslag (WKO) centrale voor hele gebied en PV-panelen.

Multifunctioneel gebied

More5 is onderdeel van de gehele gebiedsontwikkeling MORE (een initiatief van Yisheng en Lingotto), waar Lingotto de komende jaren het hart van het Leiden Bio Science Park (LBSP) ontwikkelt. MORE wordt een multifunctioneel gebied met naast circa 1500 woningen ook voorzieningen zoals een hotel, supermarkt, grand café, en kantoren.

More5 is door Lingotto ontwikkeld in samenwerking met: Vastgoedbedrijf Universiteit Leiden, Gemeente Leiden, Paul de Ruiter Architects, VenhoevenCS, Heddes Bouw & Ontwikkeling, Team MORE en Yisheng.

 

Scroll naar boven