Start bouw woningproject de Kreekvelden in Almere

Woensdag 7 februari 2024 was de start van de bouw van de eerste 35 woningen van De Kreekvelden in Almere.  

De Kreekvelden is een gezamenlijke ontwikkeling van de Woningstichting GoedeStede en Koopmans Bouwgroep. Het totale plan bestaat uit 349 huur- en koopwoningen waarbij zowel beton- als houten woningen worden gerealiseerd.

Woningcorporatie GoedeStede en Koopmans Bouwgroep zijn negen jaar geleden de samenwerking aangegaan om het woningbouwplan te ontwikkelen. Nu is het dan eindelijk zover dat de eerste 35 sociale huurwoningen worden gerealiseerd. De woningen worden naar verwachting eind 2024 opgeleverd.

Groen en energiezuinig

De Kreekvelden maakt deel uit van Oosterwold, een woongebied in ontwikkeling. Het plan De Kreekvelden is een buitengewoon duurzaam project. Deze wijk is ontworpen als een toekomstbestendige gemeenschap waar groen en energiezuinig wonen samenkomen. Bij het ontwerp wordt de oorspronkelijke kreek weer zichtbaar en zorgen wadi’s ervoor dat het regenwater op een natuurlijke wijze wordt afgevoerd. Tevens bestaat de mogelijkheid voor bewoners om een eigen moestuin te beheren van circa 35m², gelegen aan de rand van de wijk. Er worden energiezuinige woningen gerealiseerd met energielabel A+++ .

Scroll naar boven