Start bouw woningen project Fleur in Maastricht

In Maastricht is de bouw gestart van de eerste 55 woningen van Fleur in Le Sud, aan de Groene Loper.

Wethouder Bastiaens heeft samen met CEO Onno Dwars van Ballast Nedam Development, directeur Raymond Veugelers van Laudy Bouw & Ontwikkeling en de kopers van Fleur de bouw symbolisch gestart door het plaatsen van de eerste paal.

Oplevering staat gepland voor medio 2024. De 55 woningen vormen de eerste twee delen van in totaal 91 grondgebonden koopwoningen in Fleur, gelegen in het zuidelijk deel aan de Groene Loper. Fleur is ontwikkeld door Ballast Nedam Development. Het ontwerp is van de hand van het bureau Bedaux de Brouwer Architecten uit Goirle, Architect van het Jaar 2022.

Fleur bestaat uit drie afzonderlijke delen met een eigen typologie speciaal ontworpen voor de gebogen straten. De stadswoningen, herenhuizen en luxe villa’s beschikken over een eigen parkeerhof. In de stadstuinen ervaren bewoners een oase van rust en zijn toch dichtbij het gezellige, dynamische stadse leven van Maastricht.

Duurzaam

Alle woningen van Fleur zijn energieneutraal, gasloos en hebben een uitzonderlijk goede circulariteitsscore met een MPG van gemiddeld 0,48 en zelfs 0,39 als beste score. Door slim materiaalgebruik, een lichte  gevel en door de toepassing van houten  kozijnen, wordt deze score bereikt. De lucht-waterwarmtepomp met koeling wekt warm water op voor tapwater en verwarming en zorgt voor een aangename temperatuur in de zomer. Alle woningen in Fleur zijn zeer goed geïsoleerd door onder andere de triple beglazing. Door balansventilatie toe te passen voor gezonde lucht in huis ervaar je overal een aangenaam en comfortabel gevoel.

De daken van onder andere de bergingen zijn voorzien van sedum om hittestress tegen te gaan alsmede biodiversiteit te bevorderen. Ook wordt elke tuin voorzien van een regenton en zullen verticale tuinen straks de gevel sieren. In het plan zijn nestkasten voor vogels en vleermuizen op een unieke plek gepositioneerd. Bij elke sprong in de gevel staat bovenop het dak een ‘oortje’. Het ‘oortje’ is een architectonisch gebaar ter beëindiging van een serie woningen, maar is ook de toekomstige woonkamer voor mussen of vleermuizen, die via een opening in het ‘oortje’ hun nest kunnen bereiken. Een waar ecologisch penthouse.

Scroll naar boven