Start bouw woningen op Operaplein in Amersfoort

De bouw van het Operaplein in de wijk Schuilenburg in Amersfoort is gestart.

De oude woningen, winkels en de supermarkt maken plaats voor 60 nieuwe huurwoningen, een buurtruimte en een nieuwe Hoogvliet supermarkt.

In goede samenwerking met Blauwhoed en Steenhuis Bukman Architecten is dit plan ontwikkeld door de woningcorporatie de Alliantie Ontwikkeling. Aalberts neemt de bouw voor haar rekening.

Op 8 februari verrichtten Astrid Janssen (wethouder gemeente Amersfoort), Joan van der Burgt en Jan van Barneveld (directie de Alliantie), Riny Kouwer (directeur Hoogvliet Beheer) en Cor Broekhuizen (directeur Aalberts) de officiële handeling.

Boven de supermarkt en buurtruimte komen twintig sociale huurappartementen en veertig middeldure huurappartementen. ‘Er komen huurappartementen in verschillende prijscategorieën,’ licht Joan van der Burgt toe. ‘De sociale huurappartementen zijn tweekamerappartementen en de middeldure huurappartementen zijn driekamerappartementen. Alle appartementen krijgen een eigen balkon.’

Naast de nieuwbouw van appartementen en supermarkt wordt ook het Operaplein opnieuw ingericht met ruimte voor circa 100 parkeerplaatsen en een groene inrichting.

Het gebouw wordt hoogwaardig geïsoleerd. Voor de verwarming en koeling van de woningen wordt gebruikgemaakt van een duurzaam collectief energiesysteem, warmtepompen gekoppeld aan Dry Coolers als energiebron die warmte en kou onttrekken uit de lucht. Hierdoor wordt er geen gebruik gemaakt van bodemenergie. Het systeem is 100% gasloos. Het hele dak komt vol met zonnepanelen waarvan de opbrengst zoveel mogelijk naar de bewoners gaat. Het project voorziet daarnaast in maatregelen die een positieve invloed hebben op de duurzaamheid en biodiversiteit door een groene daktuin en voorzieningen voor waterberging.

Als alles volgens planning gaat, staat de oplevering gepland voor het vierde kwartaal 2024.

Scroll naar boven