Start bouw woningen op Ledeboer in Enschede

Woensdag vond de start bouw plaats van de sociale huurwoningen op Ledeboer in Enschede.

Woningcorporatie Ons Huis en Dura Vermeer Bouw Hengelo ontwikkelen en bouwen samen 111 woningen op Ledeboer, naast het stadscentrum, tussen de Ledeboerstraat en de Spelbergweg. Het plan heeft de naam TEX-Buitengewoon. Samen met de gemeente Enschede maken de twee organisaties van deze locatie een stadstuin. Naar verwachting worden de huurwoningen aan het einde van 2024 definitief opgeleverd aan de nieuwe bewoners.

Er werd een duurzaam vogelhuis onthuld als symbool voor de natuurinclusieve wijk, door Wethouder Jeroen Diepemaat, Yolanda Winkelhorst van Ons Huis en Tine-Loes Hemmes van Dura Vermeer. 

Yolanda Winkelhorst, directeurbestuurder van Ons Huis, is blij met dit nieuwe stukje Groene Stad: ‘Na 20 jaar komt hier een prachtig project van de grond. En net op het goede moment; nieuwe huizen zijn nu heel hard nodig voor woningzoekenden.’

Stadstuin TEX

De woonbuurt biedt plaats aan 53 sociale huurwoningen (41 appartementen en 12 beneden- en bovenwoningen). Daarnaast komen er 50 appartementen en 8 koopwoningen. Het wordt een stadspark, gericht op een duurzame en groene toekomst, waarbij echt samenleven centraal staat.

Duurzaamheid is doorgevoerd tot in het kleinste detail. Dit woonconcept is natuurinclusief, klimaatadaptief en circulair. Met een diversiteit aan appartementen, woningen en een besloten binnentuin. In TEX woon, leef en beleef je naast en mét elkaar volgens de makers.

Eigentijds woonconcept

TEX is een eigentijds woonconcept dat is gericht op het stedelijk samen wonen in een groene, gezellige en duurzame omgeving. Jong en oud, student en gezin, tweeverdiener en gepensioneerde. Voor al die verschillende doelgroepen is er een ‘thuis’ van woning tot appartement en van koop tot huur rondom een groene binnentuin.

 

Scroll naar boven