Start bouw Waterrijk 5A1 west in Weespersluis

Woensdag 12 oktober is de bouw gestart van Waterrijk 5A1 west, een groene en waterrijke wijk in Weespersluis.

Waterrijk 5A1 west ligt in Weesp aan de noordzijde van de Weespersluis direct aan waterplas de Gouw. Het waterrijke gebied bestaat uit zeventig landelijke woningen. Architect Van Egmond liet zich inspireren door de Hollandse dorpen langs de Vecht met uitgesproken typologieën en architectuur.

Verschillende woningen zijn voorzien van een extra buitenkamer in de tuin die kan dienen als inspirerende thuiswerkplek, sport- of relaxruimte. De mix van laanwoningen, herenhuizen, bungalows, twee-onder-één kapwoningen, villa’s en een kleinschalig landhuis met vijf luxe appartementen zorgen er bovendien voor dat de wijk geschikt is voor alle leeftijden.

Waterrijk 5A1 west is een schiereiland op zich. De wijk is ruim opgezet en wordt omringd door veel groen, grote tuinen én waterplas de Gouw. Een deel van de woningen heeft een aanlegplek voor een boot bij de woning. De natuur wordt ook de wijk ingetrokken door nestkasten in de gevels, gemengde hagen en bergingen voorzien van sedumdaken.

De ontwikkeling van Weespersluis is een samenwerking van BPD Ontwikkeling, Adriaan van Erk, AM, Blauwhoed en Van Wijnen Projectontwikkeling Midden.

Deelplan Waterrijk 5A1 west is een ontwikkeling van ontwikkelcombinatie BVW Ontwikkeling, een samenwerking tussen Blauwhoed en Van Wijnen. Ontwikkelcombinatie Blauwhoed/Van Wijnen heeft in Weespersluis al diverse deelplannen ontwikkeld en gebouwd.

 

Scroll naar boven