Start bouw tweede fase Hart van de Waalsprong in Nijmegen

Met het plaatsen van een prefab betonnen binnenblad door een bouwkraan is donderdagmiddag het startsein gegeven voor de bouw van de tweede fase van Hart van de Waalsprong in Nijmegen

Front, Hosta en Iberis

Front is een appartementengebouw dat gerealiseerd wordt boven een aantal winkels. Hier komt een gevarieerd aanbod van 2-, 3- en 4-kamer-appartementen. Het door Monadnock architecten ontworpen Front kenmerkt zich door de 10 verdiepingen tellende toren die op de hoek van het gebouw boven het plein van Hart van de Waalsprong uitsteekt. In Front worden in totaal 32 koopappartementen gerealiseerd. Het plan voor Hosta en Iberis omvat 69 grondgebonden, energieneutrale woningen. De woningen variëren in grootte van circa 121 m² tot 194 m². Bijzonder aan dit deelplan is de grote variëteit in architectuur. Vier architectenbureaus tekenden voor Hosta en Iberis: Monadnock, Brink, Level of Detail en Korthtielens.

Duurzaam wonen

Bij de ontwikkeling van de woningen en appartementen Hart van de Waalsprong speelt duurzaamheid een grote rol. Alle woningen zijn gasloos en voorzien van vloerverwarming (stadsverwarming) en is er sprake van een balans-ventilatie-systeem met warmteterugwinning. Zonnepanelen leveren een bijdrage aan het terugdringen van de kosten van het stroomverbruik. Er is ook aandacht voor een gezonde en groene leefomgeving. Zo beschikt Front over een daktuin. En regenwater wordt niet geloosd via de riolering maar geïnfiltreerd in de grond.

Planning

De oplevering van de grondgebonden woningen Hosta en Iberis start vanaf het eerste kwartaal van 2024. De oplevering van de appartementen Front start na de zomer van 2024. Hart van de Waalsprong ligt in de wijk Hof van Holland. De nieuwste wijk van Nijmegen-Noord is gunstig gelegen tussen Spiegelwaal, Graaf Alardsingel en het station Lent ligt op loopafstand. Naast het winkelcentrum komen in Hart van de Waalsprong 504 koop- en huurwoningen (waarvan 101 sociale huurappartementen) en ruim 30 winkelunits met diverse gezellige horecagelegenheden. De nieuwe stadswijk heeft een uitgesproken karakter door zichtbare duurzaamheid, door water en groen en spannende stedelijke architectuur.

Het eerste deel van het winkelcentrum wordt eind 2023 opgeleverd. De tweede fase is in 2024 gereed.

Scroll naar boven