Start bouw toekomstig hoofdkantoor DSM in Maastricht

Vastgoedontwikkelaars EDGE en 3W real estate leggen in het Maastrichtse stadsdeel Wyck de eerste steen van de herontwikkeling die het hoofdkantoor van DSM.

Een voormalige Euroscoop en rijksmonument De Ambachtsschool worden herontwikkeld tot een duurzaam en innovatief kantoorgebouw van circa 6700 m². DSM zou verhuizen van Heerlen naar Maastricht toen het eerder dit jaar werd overgenomen door Firmenich, zodat het nu een Zwitsers bedrijf is met ook een hoofdkantoor in Nederland. 

De eerste bouwsteen voor het nieuwe hoofdkantoor van DSM werd gelegd door Annemarie Penn-te Strake, Burgemeester van Maastricht, Dimitri de Vreeze, Co-CEO van DSM, Jaco Meuwissen, Directeur en Aandeelhouder van 3W real estate en Coen van Oostrom, Oprichter en CEO van EDGE.

Het gebouw wordt opgeleverd in het eerste kwartaal van 2024. Het nieuwe kantoor ligt op loopafstand van Maastricht CS, midden in het bruisende centrum van Maastricht. Het gebouw is volledig energieneutraal en Paris-Proof waarbij de reeds aanwezige ondergrondse parking volledig wordt ingericht voor elektrische auto’s.

Bijzonder aan dit project is de integratie van een rijksmonument met nieuwbouw met als resultaat een high-tech kantoorgebouw dat voldoet aan de hoogste klimaateisen. De twee verschillende gebouwen worden naar ontwerp van architectenbureau Broekbakema door BAM Bouw en Techniek verbonden door een atrium.

Het kantoor zal meer dan 350 werkplekken bieden voor ruim 700 DSM medewerkers uit Nederland en daarbuiten. Annemarie Penn-te Strake, Burgemeester van Maastricht: ‘Als stadsbestuur van Maastricht zijn we zeer verguld met de komst van DSM. Zeker op deze plek waar we vandaag de eerste steen hebben gelegd. Hier, tegen de voormalige ambachtsschool aan, komen verleden en toekomst bij elkaar. Hier geven de oude maakindustrie en de innovatieve productontwikkeling elkaar de hand.’

Bouwpartners in het project zijn Broekbakema, BAM Bouw en Techniek – Integrale Projecten Zuid, EQUANS, ABT, Huygen, BBN, DGMR, Fokema & partners en vele andere betrokkenen.

Edge is actief in Nederland, Duitsland en het Verenigde Koninkrijk, en heeft verschillende samenwerkingen in de Verenigde Staten. Op dit moment ontwikkelt Edge kantoorgebouwen met een totale waarde van 5 miljard euro.

Edge lanceerde in 2020 twee dochterondernemingen, Workspaces en Next. Edge Workspaces biedt flexibele lidmaatschappen en kantoren in een selectie van Edge gebouwen. Edge Next biedt een slim platform om de prestatie van kantoorgebouwen te verbeteren en ze slimmer, gezonder en duurzamer te laten worden.

Scroll naar boven