Start bouw The Starling in Bajeskwartier Amsterdam

Woensdag is de bouw gestart van de volgende woontoren in het Amsterdamse Bajeskwartier.

Na The Jay, The Robin en onlangs The Ruby is nu woongebouw The Starling van start gegaan met in totaal 185 woningen waarvan 75 koopwoningen en 110 sociale huurwoningen.

In totaal zijn er in de afgelopen drie jaar al 875 sociale huur- en koopwoningen in aanbouw genomen. De eerste sociale huurwoningen zijn al opgeleverd en deze zomer trekken de eerste kopers in hun woning in Bajeskwartier.

Oplevering 2025

De 75 koopwoningen in woongebouw The Starling hebben twee, drie- en vierkamerappartementen met oppervlaktes tussen de 45 m² en 150 m². Deze woningen zijn verdeeld over 12 verdiepingen. In het gebouw, een ontwerp van Arons & Gelauff Architecten, komen naast de diverse koopwoningen ook 110 sociale huurwoningen van de Alliantie. Volgens planning worden de woningen in de zomer van 2025 opgeleverd.

De koopwoningen hebben een spectaculaire entree van zeven bij zeven meter met een atrium van veertig meter hoog. Het atrium reikt tot aan de dertiende verdieping van het gebouw waar de daktuin is gevestigd. Deze tuin is beschikbaar voor alle bewoners en heeft bijna 360 graden uitzicht over de Amstel en de stad. De getrapte opbouw van het gebouw zorgt voor veel ruimte voor dakterrassen en balkons en alle woningen hebben daarnaast een eigen buitenruimte. Op de begane grond is een gezondheidscentrum, sport en wellness voorzien.

Geen erfpacht

Uitzonderlijk voor Amsterdam en een voordeel voor de kopers is dat alle woningen in Bajeskwartier op eigen grond staan en dus vrij van erfpacht zijn. The Starling is een bijna energieneutraal gebouw.

Een aantal creatieve ondernemers die actief zijn in de wereld van fashion, advertising & media, kunst & cultuur en sport, zullen zich met ingang van 1 april in het Hoofdgebouw van de voormalige Bijlmerbajes vestigen. Het betreft onder meer het eerste duurzame couture label ter wereld van Ronald van der Kemp, RVDK.

Naast The Starling zijn ook de woongebouwen The Jay (135 koopwoningen), The Robin (129 koopwoningen) en The Finch (145 sociale huurwoningen) en The Ruby in aanbouw en zijn de eerste 280 sociale huurwoningen in 2023 opgeleverd. Inmiddels zijn de middelbare school Spinoza20First, Brouwclub Levenslang Amsterdam, Hotel Jansen en Café Jansen in de wijk neergestreken.

Bajeskwartier is een ontwikkeling van Bajes Kwartier Ontwikkeling C.V., een samenwerkingsverband van gebiedsontwikkelaar AM, AT Capital en Schröders Capital. De sociale woningen in Bajeskwartier, ook die in The Starling, zijn ontwikkeld door de Alliantie.
The Starling is een ontwerp van Arons & Gelauff Architecten en Hillen & Roosen is  verantwoordelijk voor de bouw.
Het Masterplan van Bajeskwartier, een wijk bestaande uit 16 gebouwen en ontworpen door 11 verschillende architecten, is van de hand van OMA, FABRICations en LOLA Landscapes.

Scroll naar boven