Start bouw Parkrijk fase 1 en 2 in Waddinxveen

In Park Triangel in Waddinxveen is gestart met de bouw van Parkrijk.

Van de 625 woningen die deze wijk straks telt, ontwikkelt BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling er 475. Rehorst Bouw, onderdeel van Adriaan van Erk Groep, realiseert ook hier een belangrijk deel van deze wijk, waaronder de 106 woningen van fase 1 en 2. De start van de bouw kreeg donderdag een officieel tintje door het leggen van de begane grond vloer. Kopers, bouwer, gemeente en betrokken adviseurs waren aanwezig om dit feestje op de bouw bij te wonen.
Parkrijk is door een nauwe samenwerking tussen BPD, Rehorst Bouw  en architectenbureau STOL tot stand gekomen. Het is de grootste buurt van de 11 buurten in Park Triangel. Parkrijk ligt dichtbij het park. Het park vindt zijn weg in de buurt. Op de ontwerptekeningen is al goed te zien dat er meer groen komt dan bij de gemiddelde nieuwbouwwijk. Gebogen straatjes, met grote groene ruimten aan de zonnige kant van de weg, zorgen voor een spannend beeld. Zonder oversteken kunnen kinderen in de groenzones veilig buiten spelen. Net als de naburige wijk Parkweide slingert de ‘Groene loper’ door de wijk. Een groene, autovrije zone die volstaat met bomen en bloemenperkjes, wat naast woongenot ook bijdraagt aan de biodiversiteit.

Betaalbaar en energiezuinig

Er is speciaal een woningtype geïntroduceerd. Woningtype Waterhoen is speciaal voor kopers met een kleinere portemonnee. Naast aandacht voor betaalbaarheid heeft duurzaamheid in combinatie met esthetiek ook aandacht gehad. De woningen zijn voorzien van de modernste waterwarmtepompinstallaties, erg energiezuinig en vaak zuiniger dan de norm volgens het bouwbesluit. Er is gekozen voor oranje zonnepanelen, zodat de zonnepanelen mooi integreren met de oranje dakpannen.
Rehorst Bouw verwacht de eerste woningen van fase 1 medio 2de kwartaal 2023 op te leveren. Voor heel Park Triangel geldt dat er in totaal 2700 woningen komen. Het 1ste huis is in 2014 opgeleverd. De laatste bewoners zullen rond 2030 hun intrek nemen.

Scroll naar boven