Start bouw parkeergarage Rotterdam Ahoy

Op donderdag 14 december is de bouw van de nieuwe parkeergarage voor Rotterdam Ahoy officieel gestart. 

Reden voor de betrokken partijen gemeente Rotterdam, Heijmans, Ballast Nedam Park & Connect en Rotterdam Ahoy om op feestelijke wijze stil te staan bij deze volgende stap in de gebiedsontwikkeling Hart van Zuid. De bouw van de parkeergarage wordt naar verwachting eind 2024 afgerond.

Mijlpaal

Op het Ahoyplein op het oude parkeerterrein P3 van Ahoy wordt de nieuwe parkeergarage met daarin 628 parkeerplaatsen gerealiseerd. De parkeergarage bestaat uit drie verdiepingen en een begane grond. Met het slaan van de symbolische eerste paal door General Manager Exhibitions & Events, Saskia Vernooij van Rotterdam Ahoy werd de start van de bouw officieel gemarkeerd. Eyecatcher

Hellingbanen

De driekleurige aluminium geanodiseerde lamellengevel van de parkeergarage krijgt bijzondere sfeerverlichting om de bezoekerservaring te versterken. De spiraalvormige hellingbanen markeren als eyecatchers de entree van Rotterdam Ahoy. Het uitnodigende en transparante hoofdtrappenhuis begeleidt de bezoekers richting het Zuiderparkplein. De parkeergarage wordt onder meer voorzien van refurbished verlichtingsarmaturen en wordt aangesloten op de Urban Water Buffer, waardoor een bijdrage wordt geleverd aan de duurzaamheidsdoelstellingen van alle betrokken partijen.

Gebiedsontwikkeling Hart van Zuid

De bouw van de parkeergarage maakt onderdeel uit van de grootschalige gebiedsontwikkeling Hart van Zuid, waarmee een kwalitatieve impuls aan het Zuidpleingebied wordt gegeven.

Scroll naar boven