Start bouw Entreegebouw Rengerspark Eiland 4 Bunschoten

Op symbolische wijze is vrijdag 11 maart de start bouw gevierd van het Entreegebouw op het vierde wooneiland van Rengerswetering, ook wel Rengerspark genoemd.

Het entreegebouw bestaat uit een supermarkt (Vomar Voordeelmarkt) en een horecagelegenheid op de begane grond met erboven 54 (sociale) huurappartementen, waarvan 22 zorgwoningen voor zorginstelling ’s Heerenloo.

Wethouder Huig van Barneveld heeft samen met de betrokkenen van de samenwerkende partijen het projectbord onthuld: Martijn Ketelaar van Woningcorporatie Het Gooi en Omstreken, Aart van Haren van Vomar Voordeelmarkt, Paul van der Eng van Hoorne Vastgoed en Arjan de Vries van Slokker Vastgoed. SUM Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp van het markante Entreegebouw, dat door de speelse kapvormen aansluiting zoekt bij de omgeving.

Alle 54 huurappartementen worden gasloos uitgevoerd door middel van zonnepanelen en een luchtwarmtepomp.

Het Gooi en Omstreken heeft de intentie de sociale huurappartementen met voorrang te verhuren aan bewoners die een andere sociale huurwoning achterlaten (doorstromers) en starters op de woningmarkt.

Naast het Entreegebouw zullen in Rengerspark ook 107 koopwoningen worden gerealiseerd in een brede diversiteit qua doelgroepen én een Integraal Kind Centrum (school met kinderopvang). Wonen en verblijven in een parkachtige omgeving vormt de basis voor dit vierde wooneiland. Dat betekent veel groen aan de zuidkant van het wooneiland met diverse beplantingen en bomen voor een brede biodiversiteit. Bij de inrichting heeft ook het water een prominente rol gekregen middels het toepassen van watergangen, kreken en waterdoorlatende bestrating.

Scroll naar boven