Start bouw eerste 55 middeldure huurwoningen Amstelkwartier

Wethouder Jakob Wedemeijer en Henk Jan Hollander, algemeen directeur van NL-Development, hebben op donderdag 10 februari het startschot gegeven voor de bouw van de eerste 55 middeldure huurwoningen in het Amstelkwartier.

De woningen met een grondoppervlak vanaf 70 m² zijn geschikt voor gezinnen. De oplevering van de woningen is eind 2023. In het gebouw komt ook een kinderdagverblijf, dat is geopend vanaf 1 januari 2024.

Amsterdam heeft met beleggers en ontwikkelaars afspraken gemaakt om de komende jaren 10.000 middeldure huurwoningen te bouwen die 25 jaar in het middensegment blijven. In het Amstelkwartier verrijzen de komende jaren in totaal 369 middeldure woningen.

De woningen en het kinderdagverblijf zijn energieneutraal, onder andere door toepassing van warmte- en koudeopslag in de bodem, in combinatie met zonnecellen op de daken. Ook wordt er ruimte aan natuur en groen gegeven met groene gevels en nestkastjes.

De woningen komen te liggen aan de Duivendrechtsevaart, dichtbij het klassieke Bella Vistapark met de monumentale watertoren. Het voormalige industriegebied Overamstel verandert in nieuw stedelijk gebied voor wonen, leven en werken. Op dit moment zijn ruim 2000 nieuwe woningen gebouwd in het Amstelkwartier en de Kop Weespertrekvaart. Ook is het Bella Vistapark aangelegd. Er komen in de komende jaren nog ongeveer 7000 woningen bij, met voorzieningen, een winkelgebied met twee supermarkten en ruimte voor andere bedrijvigheid.

Scroll naar boven