Start bouw duurzame woningen LOF Erasmusveld in Den Haag

In de wijk Erasmus Veld in Den Haag is bouwende projectontwikkelaar VORM gestart met de bouw van de eerste fase van LOF, een toekomstgerichte en duurzame woonwijk met koop- en sociale huurwoningen.

Het nieuwe plan LOF wordt gebouwd op het voormalige volkstuinencomplex Vlietlust in de wijk Erasmus Veld, tussen de Martinus Nijhoffweg en de Erasmusweg. De locatie en de grote diversiteit aan woningtypen maken dit plan uniek. De ontwikkeling is van TopVorm, een samenwerking van TopLevel development en VORM.
‘In totaal verrijzen in LOF 139 zeer energiezuinige eengezinswoningen en beneden- en bovenwoningen, voor zowel huur als koop. Het wordt een wijk die onze visie op wonen optimaal uitstraalt’, vertelt Marloes de Herder, Projectontwikkelaar bij VORM.

Fase 1 van LOF omvat 43 prachtige eengezinswoningen in diverse types en woningbreedtes, van 5,10 meter tot wel 7,30 meter. Een deel van woningen is gebouwd in de stijl van de Haagse School, een even fraaie als logische keuze voor een echte Haagse wijk als LOF!

Naast de 99 energieneutrale eengezinswoningen in het midden en hogere segment, bouwt VORM in LOF, met woningcorporatie Rijswijk Wonen en ontwikkelcombinatie Topvorm Vastgoed, ook 40 sociale beneden-boven huurwoningen. Dit worden slim ingedeelde driekamerwoningen voor twee- tot driepersoons huishouden, met een voordeur op straatniveau. Ook deze woningen zijn energieneutraal en ontworpen in de stijl van de Nieuwe Haagse School, door het Haagse architectenbureau Schippers Architecten BNA.

LOF maakt deel uit van een grotere gebiedsontwikkeling van de wijk Erasmus Veld. Hier verrijzen bijna 1.000 nieuwe woningen, van eengezinswoningen tot appartementen. Zo’n 30% van de nieuwbouw bestaat uit sociale huurwoningen. Alle nieuwe woningen krijgen een energie A-label. Ze zijn gasloos, uitgerust met de nieuwste technische ontwikkelingen voor energievoorziening, goed geïsoleerd, comfortabel en gebouwd met duurzame bouwmaterialen.

Scroll naar boven