Start bouw drie woongebouwen in Alphen aan den Rijn

Green Real Estate luidde gistermiddag samen met de toekomstige bewoners een nieuwe fase in van de ontwikkeling van Baronie Haven.

Met een druk op de knop gaven CEO Richard Dallinga en wethouder Gerard van As het startsein voor de bouw van 118 huur- en koopwoningen. De woningen zijn verdeeld over drie woongebouwen: de Havensuites, het Havenkwartier en de Havenmeester. De wooncomplexen bevatten een mix van koop-, huur- en atelierwoningen en de oplevering staat gepland voor 2024.  

Voor aanjager en ontwikkelaar Green Real Estate is het Rijnhavengebied een belangrijke plek. Alphen aan den Rijn is voor de ontwikkelpoot van de familie Zeeman de plek waar het allemaal begon.

De transformatie van het gebied telt meerdere fases. De eerste stap werd in 2013 gezet, met de ontwikkeling van winkelcentrum de Baronie. De plek, waar vroeger cacao- en chocoladefabriek de Baronie gevestigd was, is een belangrijke trekpleister geworden voor de omgeving. Vorig jaar is Het Havenhuys opgeleverd: 34 duurzame en gasloze koopwoningen met uitzicht over de Rijnhaven. 

De derde fase van Baronie Haven bestaat uit de huidige woongebouwen. Havensuites omvat 43 appartementen waarvan 2 penthouses. Het Havenkwartier bestaat uit 12 atelierwoningen gericht op de combinatie van wonen en werken onder een dak. Alle woningen zijn inmiddels verkocht.  In wooncomplex De Havenmeester komen er 63 huurwoningen waarvan een groot deel in het betaalbare segment valt zodat er ook echt een gevarieerd woningaanbod wordt gerealiseerd.

Deze huurappartementen blijven eigendom van Green Real Estate, dat ook eigenaar is van het winkelcentrum en de daarnaast gelegen kantoren.

Behalve wonen is er ook ruimte voor horeca, met ruim 500 vierkante meter binnenruimte en 500 vierkante meter terras gelegen aan de haven. Momenteel zijn er gesprekken gaande met enthousiaste geïnteresseerde huurders. Daarnaast komen er nog 5 kleine commerciële units, ook deze blijven in eigendom van Green Real Estate en zullen worden verhuurd.

Scroll naar boven