Start bouw De Kroon van Dronten

Projectontwikkelaar KWA-Plein Dronten heeft het startschot gegeven voor de bouw van De Kroon van Dronten, een multifunctioneel wooncomplex in Dronten.

Een van de blokken in het complex omvat 50 vrije-sectorhuurwoningen die zijn aangekocht door het Duurzaamwoningen Fonds van Credit Linked Beheer. 

In totaal worden in Kroon van Dronten 125 woningen in verschillende segmenten gerealiseerd. Naast de 50 vrije-sectorhuurwoningen van het Duurzaamwoningen Fonds gaat het om stads- en starterswoningen voor de particuliere markt, wooneenheden voor een zorgaanbieder en een aantal commerciële ruimten. De 50 huurwoningen krijgen een oppervlakte van 73, 74, 88 en 115 m². Ze tellen twee of drie slaapkamers, krijgen een eigen berging, balkon en een parkeerplaats op het binnenterrein.

De Kroon van Dronten verrijst in de wijk Hanzekwartier, een voormalig bedrijventerrein in Dronten-Noord. Op termijn worden hier meer dan duizend woningen in verschillende segmenten gerealiseerd.

Zoals bij alle nieuwbouw die Credit Linked Beheer aankoopt, wordt er ook bij dit project naar gestreefd dat de woningen duurzamer zijn dan wat het Bouwbesluit voorschrijft. Hans Reijersen van Buuren, directeur Vastgoed bij Credit Linked Beheer: ‘De 50 huurwoningen in De Kroon van Dronten worden bijna energieneutraal, mede dankzij de toepassing van warmtepompen en de installatie van zonnepanelen. Daarmee sluit dit plan perfect aan bij de duurzaamheidsambities achter ons Duurzaamwoningen Fonds.’

Scroll naar boven