Start bouw De CAAI in Eindhoven

Op het voormalige Campinaterrein in de Kanaalzone van Eindhoven is de bouw gestart van twee van vijf woontorens.

BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling ontwikkelt op deze locatie in totaal circa 700 woningen en 18.000 m² overige voorzieningen. Met het boren van de eerste paal door Wethouder Mieke Verhees is woensdag het startsignaal gegeven van de torens Fresh en Flow. Beide gebouwen worden door aannemer Huybregts Relou gerealiseerd, rondom monumenten die blijven staan.
In de torens Fresh en Flow komen in totaal 283 betaalbare huurwoningen. Toren Fresh heeft 123 appartementen en toren Flow zelfs 160. Alle appartementen krijgen een eigen buitenruimte, bestaande uit een loggia of een balkon.
De eerste 283 woningen zijn bestemd voor betaalbare huurappartementen en worden afgenomen door BPD Woningfonds. De CAAI wordt een duurzame, groene wijk aan het water en op loopafstand van het centrum van Eindhoven. De CAAI heeft een breed woningaanbod. Sociale huur, middeldure huur en ook koopwoningen in verschillende prijsklassen vinden hier een plek. Verder is er ruimte voor 18.000 m2 aan overige functies gericht op gezondheid en voeding, die de plek leuker en het dagelijks leven makkelijker maken. Het grootste deel hiervan bevindt zich in het erfgoed.

Scroll naar boven