Start bouw 896 woningen in Haagse Binckhorst

De realisatie van vier woontorens in nieuwbouwproject Binck City Park aan de Binckhorstlaan in Den Haag is officieel van start.

De torens zijn samen goed voor 600 huurappartementen, 197 studentenwoningen en 99 starterswoningen. Op 2 februari 2023 werd het officiële startsein gegeven door de opdrachtgevers AXA IM Alts, Bouwinvest, Verenigd Beheer, Rockfield, studentenhuisvester DUWO, gemeente Den Haag en bouwende projectontwikkelaar VORM.

Binck City Park – naar ontwerp van OZ architecten, VMX architects en Braaksma & Roos architecten – wordt een verticale stad. Na de realisatie bestaat het wooncomplex uit vier torens van respectievelijk 75 meter, 2 van 55 meter en een toren 43,5 meter hoog. Studenten, starters en middeninkomens wonen hier in een groene gezonde leefomgeving.

Het woongebouw krijgt een natuurinclusief dakpark, met biodiverse beplanting en verblijven voor vogels en insecten, zoals bijen, vlinders en rupsen. De daken van Binck City Park worden bovendien uitgevoerd met waterretentiekratten ten behoeve van waterbuffering en -berging. Met het opgevangen regenwater wordt de daktuin bewaterd.

Nieuwe stadswijk

Binck City Park verreist op het voormalig industrieterrein de Binckhorst, dat transformeert naar een verrassende, duurzame, innovatieve en sociaal gemixte stadswijk. Wereldwijd belegger AXA IM Alts investeerde namens haar klanten in 313 huurappartementen. Verenigd Beheer acquireerde 89 appartementen, Bouwinvest Residential Fund kocht 198 woningen in het project. Ook M&G Real Estate en Rockfield Real Estate acquireerde 296 woningen, waarvan 197 namens DUWO. Eindbelegger ‘De Smitsloo Groep’ is eigenaar van de 980 m² ruimte op de begane grond, waarmee zij aanvullende voorzieningen gaan verzorgen voor de toekomstige bewoners.

VORM Bouw is verantwoordelijk voor de realisatie van de vier torens en parkeergarage. Naar verwachting worden de woningen begin 2025 opgeleverd. Ronald Snoek, Directeur VORM Bouw is trots: ‘Hier bouwen kun je vergelijken met Champions League. Met vier torenkranen op 5000 m² Binckhorst terrein bouwen we in dertig maanden met vele vakmensen aan 80.000 m² vloeroppervlak voor 896 betaalbare woningen.’

Scroll naar boven