Start bouw 400 woningen Kruiskamp in Amersfoort

De Alliantie is begonnen met de bouw van 400 nieuwe woningen in de wijk Kruiskamp in Amersfoort.

Er worden 320 sociale huurwoningen gebouwd, en 80 huurwoningen in het middensegment. Afgelopen maand is de omgevingsvergunning afgegeven en kon er gestart worden met de bouw van de eerste 214 woningen.

Aan de Magelhaenstraat en omstreken stonden 224 appartementen die niet meer voldeden aan de wensen van deze tijd. Dat geldt ook voor 16 woningen aan de Leif Eriksonsstraat. ‘Op deze plek komen 400 nieuwbouwwoningen met bijbehorende parkeerplaatsen’, licht Alliantie-directeur Joan van der Burgt toe. ‘Om het woningaanbod in de wijk gevarieerder en evenwichtiger te maken, worden er van de 400 woningen 320 in de sociale huur gebouwd (voornamelijk twee- en driekamerwoningen) en 80 woningen in het middensegment huur. We voeren de realisatie van de nieuwbouw gefaseerd uit. Een aantal woningen aan de Vasco da Gamastraat is al gesloopt en het terrein is bouwklaar gemaakt. We zijn er trots op dat nu de bouw is gestart van de eerste deelfase waar maar liefst 147 sociale huurappartementen en 67 appartementen in de middenhuur gerealiseerd worden.’

Het Amsfort College staat recht tegenover de bouwlocatie. De Alliantie en Nijhuis Bouw proberen de school zoveel mogelijk te betrekken in het bouwproces en de overlast voor de kinderen te beperken. “We willen een goede buur zijn voor de school,” vertelt Gert Ploeg, de omgevingsmanager van Parkweelde 3. “Met het heien houden we rekening met de examens, we willen nog een workshop Verkeersveiligheid organiseren en natuurlijk zijn ze straks ook van harte welkom om een kijkje te nemen op de bouwlocatie. Misschien willen ze zelfs wel de handen uit de mouwen steken door een stukje te metselen.”

Parkweelde maakt deel uit van Amersfoort Vernieuwt. Amersfoort Vernieuwt is een samenwerking tussen de gemeente Amersfoort en de woningcorporaties de Alliantie en Portaal. Het doel is om het leven in de wijken op veel gebieden prettiger te maken.

Begin 2000 zijn de ontwikkelingen van Parkweelde gestart. Als eerste is Parkweelde 1 ontwikkeld het gebied tussen de Adventkerk, centrum De Drietand en de Hudsonstraat. Als tweede Parkweelde 2 (aan de Van Randwijcklaan). Er zijn zowel koop- als huurwoningen gerealiseerd. Parkweelde 3 is het laatste deel van deze veelomvattende gebiedsontwikkeling.

Scroll naar boven