Staedion levert 72 woningen en winkels op in Den Haag

In de Betje Wolffstraat in Den Haag heeft Van Wijnen Stolwijk voor Staedion 50 sociale huurwoningen, 22 middenhuurwoningen en 7 bedrijfsruimtes voor Staedion gebouwd.

De eerste bewoner ontving onlangs de sleutel uit handen van Gijsbert van Herk, bestuursvoorzitter Staedion, en Martijn Balster, wethouder Volkshuisvesting, Welzijn en Zuidwest van gemeente Den Haag. Om de nieuwbouw, een ontwerp van Eentien Architecten, te realiseren werden er 32 woningen gesloopt. De 72 woningen hebben een A+ energielabel en zijn voorzien van vloerverwarming en een warmtepomp voor de opwekking van warmte, koeling en warm water. De bewoners gebruiken geen gas meer, maar koken op inductie. Op het dak liggen zonnepanelen.

Doorstroming bevorderen

Om de doorstroming te bevorderen ging Evelien Kap, doorstroommakelaar van Staedion, aan de slag. “Zestien van de 72 huurwoningen zijn verhuurd aan huurders van Staedion die vanuit een grote woning of een niet-toegankelijke woning wilden verhuizen naar een kleinere, gelijkvloerse woning in de Betje Wolffstraat. Vijf huurders laten een grote woning achter, die wij nu weer passend kunnen verhuren aan een gezin. Op de bovenste verdieping liggen 14 woningen die extra toegankelijk zijn. Deze woningen zijn via verschillende instanties en de gemeente verhuurd aan mensen met een lichamelijke beperking. De overige woningen zijn verhuurd via Woonnet Haaglanden.”

Bestaand woningbezit

Volgens Gijsbert van Herk, bestuursvoorzitter van Staedion, moet het bestaand woningbezit beter worden benut. “Door de bouw van deze 72 woningen dragen we onder andere bij aan het langer en gezond thuis wonen van ouderen. Ook stimuleren wij de doorstroming hiermee en kunnen we de woningen die achterblijven zo goed mogelijk benutten. Onder de woningen komt een Aldi-supermarkt met een inpandige parkeergarage. En het bestaande café, de slijterij en Wibra komen terug. Daarnaast komt er een zorgkantoor en nog wat andere winkels. Deze voorzieningen en de woningen zorgen voor een levendige en mooie uitstraling van de straat en dragen bij aan de leefbaarheid in Moerwijk.“

Scroll naar boven