Staedion draagt seniorenwoningen over aan ouderenhuisvester Habion

Woningcorporatie Staedion heeft een complex met 133 seniorenwoningen aan het Van Vredenburchplantsoen in Rijswijk overgedragen aan Habion.

Habion is een collega-corporatie,  gespecialiseerd in het huisvesten van ouderen, die landelijk actief is.

Gijsbert van Herk, bestuursvoorzitter Staedion: ‘Wij vinden het belangrijk dat sociale huurwoningen voor de sociale sector behouden blijven. Het complex met 133 seniorenwoningen is in goede handen bij Habion. Zij zijn gespecialiseerd in huisvesting voor ouderen.’

De reden waarom Staedion dit complex verkocht heeft, is omdat dit het enige complex in Rijswijk was van Staedion. De corporatie wil zich vooral richten op haar kerngebied: Den Haag, Pijnacker-Nootdorp en Westland. Door de verkoopopbrengst van dit complex maakt Staedion volgens Van Herk geld vrij voor nieuwe investeringen in het kerngebied.

Ton de Rond, directeur van Habion: ‘Deze woningen sluiten zeer goed aan bij onze visie. Zo willen wij graag ons bezit uitbreiden in de regio Den Haag en zijn diverse voorzieningen, waaronder Woonzorgcentrum Vredenburch van Florence, een huisartsenpost, een supermarkt en openbaar vervoer, dicht in de buurt.’

Uit recent bewonersonderzoek van Staedion blijkt bovendien dat 90% van de bewoners in het complex zich er thuis voelt.

Het Van Vredenburchplantsoen bevindt zich midden in Oud-Rijswijk, dichtbij het Rijswijkse Bos. Het complex bevat 133 twee- en driekamerappartementen. Deze sociale huurwoningen zijn bedoeld voor 55+ers, zonder inwonende kinderen. Naast de seniorenwoningen staat het Woonzorgcentrum Vredenburch van zorginstelling Florence.

Capital Value begeleidde Staedion bij de overdracht. De juridische begeleiding was in handen van Core Notariaat. Habion werd begeleid door WIJ Consultancy en Pillar Notariaat.

 

Scroll naar boven