SMG Holding brengt Sircle Hospitality Group in Q2 naar de beurs

Investeerder SMG Holding heeft de beursgang van Sircle Hospitality Group, een Europese lifestyle hospitality group, aangekondigd.

Sircle heeft enkele tientallen hotels in grote Europese steden. In Amsterdam zijn dat de ADAM Tower in het oude Shell-gebouw aan ’t IJ en Hotel Albert aan de Albert Cuypstraat.

Als het goed is, gaat het bedrijf in het tweede kwartaal naar de beurs en krijgt het een notering in Frankfurt. De waarde van de onderneming wordt na de beursgang geschat op ongeveer € 250 ml, met een totale waarde van het vastgoed van meer dan € 400 mln. Sircle Hospitality Group wil het kapitaal gebruiken voor uitbreiding van het portfolio en nieuwe investeringen.

Fusie

Sircle Hospitality Group en het reeds beursgenoteerde SMG European Recovery, een dochteronderneming van SMG Holding, zijn een fusieovereenkomst aangegaan. Met het afronden van de fusie in het tweede kwartaal van 2024 wordt de naam van het bedrijf veranderd in Sircle SE, en worden nieuwe aandelen uitgegeven. De oprichter van SMG, Stefan Petrikovics, wordt aangesteld tot vicevoorzitter van de raad van commissarissen. 

Honderd hotels

‘De fusie van Sircle Hospitality Group met SMG European Recovery is een belangrijke mijlpaal, omdat we zo dé boutique hospitalitygroup van Europa worden. Er zijn plannen voor het openen van honderd hotels, het uitbreiden van ons Food & Beverage-aanbod – inclusief het Seven North Restaurant en Miznon in samenwerking met de beroemde chefkok Eyal Shani – en onze private members’ club The Cover,’ aldus Liran Wizman, oprichter en eigenaar van Sircle Hospitality Group. 

Liran Wizman is een bekroonde Amsterdamse vastgoed- en hospitalityondernemer. Hij begon zijn carrière in het hotelvastgoed in 2003 met de oprichting van de GCH Hotel Group. Daarnaast is hij ook de medeoprichter en mede-eigenaar van Sircle Collection en van The Entourage Group. 

Sircle Hospitality Group wil de opbrengsten van de fusie strategisch inzetten om de aanwezigheid in grote West-Europese steden en het Middellandse Zeegebied uit te breiden. Het portfolio van Sircle Hospitality Group bestaat uit 37 luxe hotels in 23 verschillende Europese steden, en nog eens 35 bars en restaurants. 

Scroll naar boven